Herkes farklı aletler kullanıyor.

bgmbrk

Üye
Arkadaşlar salona gideli 2 hafta olacak, ben evde de dumbell ve barfiks demiriyle çalışmış biriyim. Salona gitmeye başladım ilk gün 1x10, ikinci gün 2x12,üçüncü gün 3x12 ve haftanın pazar ve cumartesi haric her günü okuldan sonra gidiyorum. Forumda yeni başlayan arkadaşlara önerilen hareketler ve yeni başlayan arkadaşların yaptığı programda ilk ay için söylüyorum farklı aletler var. Herkeste farklı olduğu için içimden bi ses hocanın beni baştan savdığını söylüyor.Benim gittiğim salonda hocamızın yaptırdığı hareketler sırasıyla şöyle;
Machine Deltoid Military Presses 3x12
Butterfly 3x12
Wide-Grip Rear Lat Pulldown 3x12
Dumbell Curl 2x20
Straight Bar Triceps Pushdowns 3x12
Leg Extension 3x12
Lying Leg Curl (Hamstring Curl) 3x12
Standing Calf Raise 3x12
Parallel Bar Knee Raises 3x12 fikirleriniz neler?

Son düzenleyen: Moderatör:
1 gün gidip 1 gün dinlenme benimde aklıma geldi fakat hocamız bize hiç 1 gün arayla gel demedi her gittiğimde aynı programı kullanıyorum forumda okuduklarım günde en fazla 2 kas grubunu çalıştırıyor.

alışma evresine uygun program vermiş hocan sorun yok. haftada 5 değil de 4 gün gitsen daha iyi olur - arada boşluk olmalı. ayrıca 1 günde illaki şu kadar kas grubunu çalıştırılmalı diye ortak bir kanı yok, değişik programlar denenebilir. bu programdan devam et bozma.

1 gün git bir gün dinlen
kendini çok yorma
hızlı koşan atın .. seyek düşermiş

Teşekkürler yorumlar için :) Forumda okuduğum kadarıyla göğüs için bench press vazgeçilmez. Neden benim programımda bench press yok?

yeni başladığın için sakatlık risk inden dolayı yok olabilir programında makine ile göğüs çalıştıran hareket varmı ?

Şuan göğüs için machine bench press ve butterfly kullanıyorum.

tahmin ettiğimz gibi yeni başladığın için vucudun alışsın ve sakatlık risk i minimuma insin diye sana hocan makine ile göğüs hareketleri yazmış ve doğruda yapmış 1 - 2 ay sonra bench press i barbelle yapmaya başlarsın kolay gelsin.

ayrıca machine bench press güzel harekettir :)

Machine bench presste hocanın dediği şekilde dirsekleri kaldırıyorum fakat bıraktığımda göğsümde hiç bi ağrı sızı olmuyor. Omuzlarımda ağrı-kasılmalar oluyor m.bench pressten sonra. Yanlış yapıyorum muhtemelen..

Hele bi yarın olsun deneyelim :) teşekkürler yorum için :)

Back
Yukarı