hergün mü 1 gün arayla mı ? ( Şınav )

prayer

Üye
yaklaşık 1 aydır günaşırı şınav çekiyorum . Kaslarımın dinlenmesi için. Ama bazı kaynaklarda şınavın yarattığı kas yıkımının 24 saatte onarıldığı ve en iyi seçeneğin hergün şınav çekmek olduğu yazıyor. Bilgisi ya da bu konuda tecrübesi olanlar yardımcı olabilir mi? :)

bu 1 gün dinlenme olayı ağırlık kaldırırsan geçerli kaldı ki ağırlık kaldıranlar da genelde 1 gün yapıp 1 gün dinlenmiyorlar düzenli olarak..
şınav vücut ağırlıyla yapılan bir hareket ve kastan daha ziyade vücut gücünü, direncini arttırmaya yönelik bir olay.. o yüzden hergün yapabilirsin zararı olmaz..

1set max. tekrar yaparsan her gün çekebilirsin.

fakat 3set max yapıcak olursan gün aşırı yapmanı tavsiye ederim.belli süre aralıklarında vücudunu 2 gun dinlendir gelişimini arttıracaktır.

Kolay gelsin

Ben Fazla Çekemiyorum Ama Başlık Dikkatimi Çekti :D Dün Akşam Çekmiştim 1 Dakika Arayla Beşer Beşer :D 100'e kadar

ben sadece ısınırım şnavla. zaten ondan ote bişey deildir. ger oyle olmasadı askerden bir kas yıgnı olarak gelmeliydim. neyse snav yinede bir cok yonden iyidir. kondisyon kazandırır. bence en iyisi birer gun arayla cekmen olur vede son noktaya kadar zorlayarak. toplam da 4 set max. tekrar yap gitsin sonra bir gun yapma ve bir daha ..

Back
Yukarı