Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Hem Kuvvet Antrenmanı Hem Sprinter İdeal Ağırlık Antrenmanı
Hacim programımdan çok memnundum fakat Sprinter olma yolunda ilerlediğim şu günlerde kendime yeni kuvvet antrenmanı uygulayacağım. Sizden de yorumlar bekliyorum.
Güzel program fakat biraz fazla gibi geldi bana(tabi ki benim naçizane yorumum)bence koşu antrenmanları ekleyin unutmayın birde antrenmanlarınızı nizami ve hızlı(patlayıcı hızla)uygulamaya dikkat gösterin.
Maksimal kuvvet + sürat = patlayıcı kuvvet
Kuvvet türleri
Genel kuvvet: Vücudun tüm kaslarının kuvvetlendirilmesi olarak anlaşılır. Branş gözetilmez.
Kuvvette devamlılık: Bir direnci uzun süre yenebilme yeteneği olarak tanımlanır.
Çabuk kuvvet: Bir direnci süratli bir şekilde yenebilme özelliğidir. Branşın özelliklerine göre uygulanır.
Patlayıcı kuvvet: Yüksek bir direnci en kısa sürede yenebilme özelliğidir. Branşın özelliklerine göre uygulanır.
Maksimal kuvvet: Yenilebilecek en yüksek direnci belirtir. Branşın özelliklerine göre uygulanır.
Patlayıcı kuvvet nasıl geliştirilir?
Yüklenme şiddeti: % 70-90
Yüklenme tekrarı ve yüklenme süresi:3-10 tekrar
Uygulanacak set sayısı: 3-5
Hareket temposu: Patlayıcı
Toplam hareket sayısı: 4-5
Haftalık çalışma: 2-3 kez
Dönemlik çalışma süresi: 8-10 hafta
Ve explosive power için örnek antrenman atmak istedim bu işin en iyisi denilebilecek kişiden: [YOUTUBE]KOC7O9JOY3Y[/YOUTUBE]
Koşu antrenmanları sürat antrenmanları zaten hocam tarafından yapıyoruz. Gündüz koşu antrenmanları akşam ağırlık antrenmanları oluyor. Açıkcası bu programdan daha ağır olan programlar da çıkarmıştım bünyeme güveniyorum ki bir çok yerden araştırdım programlarda genelde kullanılan antrenman programı bu şekildeymiş.
box jump ı atletizm parkurunda yapıyorum. Bu programı ben yazmadım. Profesyonel sprinterların uyguladığı bir program. Arnold press yerine dumbbell shoulder press vardı aslında. Shoulder 3 lü süper set olarak yani orada ki omuz hareketlerini biz belirliyoruz o yüzden ben de bunları seçtim. Ve bu sprinterların off sezonda çalıştıkları bir antrenman programı.