Heavy Duty Dinlenme Süreleri

HeavyDuty

Yeni Üye
Örnek Program :

Workout 1 - Legs
Leg extension 12-20 reps (superset with Leg press 12-20 reps)
Calf raise 12-20 reps
Sit-up 12-20 reps

Workout 2 - Chest and Back
Flat dumbbell flye 6-10 reps (superset with Incline bench press 1-3 reps)
Overhead cable pullover 6-10 reps (superset with Reverse-grip cable pulldown 6-10 reps)
Deadlift 5-8 reps

Workout 3 - Legs
Leg extension 12-20 reps (superset with Squat 12-20 reps)
Calf raise 12-20 reps
Sit-up 12-20 reps

Workout 4 - Delts and Arms
Dumbbell lateral raise 6-10 reps
Bent-over lateral raise 6-10 reps
Barbell curl 6-10 reps
Triceps cable pressdown 6-10 reps (superset with Dip 3-5 reps)

Her egzersiz 4 gün dinlenme önerilmiş.
Benim sormak istediğim bu dinlenme sürekleri Ezgersiz 1 Egzersiz 2 arasındaki dinlenme süreleri mi ?
yani örneğin : 1. gün 5. gün 9. gün 13. gün olarak mı ? Yoksa 1. gün 2. gün 3. gün 4. gün olarak 4 günde bir tekrar 1. egzersize mi dönüyor ?

Bence sorunu bıraz daha acıklasan ıyı olur ben tam anlayamadım..Mesela dınlenme olarak ne onerılmıs fılan anlamadım.. .s

1. 3. çalışma bacaklara yönelik. Dolayısıyla eğer "1. gün 2. gün 3. gün 4. gün" rutininde bu kas grubu sadece 1 gün dinlenmiş olur.

Ama "1. gün 5. gün 9. gün 13. gün" rutinide hiç mantıklı değil

Neden mantıklı değil ?

ben şöyle anladım;

2. gün göğüs idmanı yapacaksın 4 gün dinledin
3.gün bacak idmanı yapacaksın 4 gün dinledin.
4. gün delt-arms idmanı yapacaksın 4 gün dinledin.
1. gün bacak idmanı yapacaksın 4 gün dinledin.

yani göğüs çalıştıktan sona tekrar göğsünü çalıştırmak için 4+1+4+1+4=14 gün dinleneceksin.

eğer doğru anlamşsam ;aynı şey delt-arms içinde geçerli iki omuz antremanın arası 14 gün...

bana göre mantıklı olmayan aynı kas grubuna ait iki antreman arasının 14 gün olması.

Yeteri kadar ağırlık alınca bu sistemi uyguluycam tam anlamıyla. Kendimi feda ediyorum :D Şaka bi yana ömrünü bu sisteme adamış mike mentzer bir hiç uğruna hayatını harcamamıştır tahminimce. Aslında "Karasan" imzalı bir makale olsa bu sistem hakkında hiç fena olmazdı :)

Back
Yukarı