Hazır (pastörize) süt ve açık süt tercihinde kararsızlık yaşıyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Abarth91
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
merhaba arkadaşlar;
Sabah kahvaltısında ve protein tozumu süt ile kullandığım zamanlarda genelde marketten aldığım bildiğimiz sütü tercih ediyorum fakat burda bi komşumuz kendi ineklerinden süt sağıyo annem de onu alıp kaynatıp bize veriyo kokusu kötü diye içmiyodum gakat aklıma takıldı acaba bu süt daha mı iyidir sonuçta bi kimyasal işlem görmüyo katkı maddesi yok

merhaba arkadaşlar;
Sabah kahvaltısında ve protein tozumu süt ile kullandığım zamanlarda genelde marketten aldığım bildiğimiz sütü tercih ediyorum fakat burda bi komşumuz kendi ineklerinden süt sağıyo annem de onu alıp kaynatıp bize veriyo kokusu kötü diye içmiyodum gakat aklıma takıldı acaba bu süt daha mı iyidir sonuçta bi kimyasal işlem görmüyo katkı maddesi yok

Komşunun ineği var ve sen hala marketten süt mü alıyorsun? Düşünmeye gerek dahi yok, mis gibi taze doğal süt. Keşke benimde öyle bir imkanım olsa, mahalle sütçüsüne talim neyse ki az su koyuyor süte :)

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Komşunun ineği var ve sen hala marketten süt mü alıyorsun? Düşünmeye gerek dahi yok, mis gibi taze doğal süt. Keşke benimde öyle bir imkanım olsa, mahalle sütçüsüne talim neyse ki az su koyuyor süte :)

İnternette ufak çaplı bir araştırma yaptım çok tutarsıZ bilgiler var kimisi siyo

Ama internette ufak çaplı bir araştırma yaptım çok tutarsız bilgiler var...
Kimisi diyo ki; süt içinde mikrop barındırır mikropların ölmesi için evde kaynattığımızda içindeki vitamin ve proteinler ölüyor.Marketten aldığımız sütler ısıl işlem görüyormuş yani şöyle ki; içindeki mikroplar ölsün diye 90 dereceye çok hızlı bi şekilde çıkarılıp tekrar 20 dereceye çok hızlı indiriliyormuş bu işlem mikropları öldürüp vitaminlerin yaşamasını sağlıyomuş.
Kimisi de diyo ki; marketten aldığımız sütler bir çok işlem görüyor içine kimyasal konuyor raf ömrü uzasın diye vitaminler zaten o süre zarfında ölüyo of kafamda deli sorular :D:D hangisi denk gelirse onu içim ben en iyisi

paketlenmiş hiçbir gıdaya %100 güvenemezsiniz..sütte sorun yoksa ambalajında sorun vardır vs vs.. ama açık sütü 1 taşım kaynattıktan sonra 15dk. daha kaynatarak daha güvenli hale getirebiliyorsunuz.. (bkz : dr ümit aktaş - 15dk taşım taşım kaynatın der.. )

merhaba arkadaşlar;
Marketten aldığın süte devam et sen çünkü sokakta aldıgın süt öyle düşündügün gibi temiz değil kaynattım olduyla da mikroorganizmaları öldüremezsin Uht sütler evet geç bozuluyor ama bunun sebebi katkı Vs. Oldugu için degil en basitinden antiseptik dolum yapılıyor ısıl işlem görürkende mikroorganizmalar öldügü için bozulmaya bir neden kalmıyor ve şu var sen evde yaptıgın kaynatma işlemi ile o yüksek derecelere cıkıp belirli bir zamanda tutup besin degerini hem koruyamazsın en basitinden hemde pastörizasyon yapamazsın

izlediğim bir kaç videodan sonra açık süttente kapalı süttende tiksinmeye başladım. içerdiği laktozlar ve hamile veya yeni doğum yapmış olan ineklerin yüksek östrojen hormonu salgılaması çoğu insanda sorun yaratabilir :/ 23 yaşındayım 23 yıldır aralıksız süt tüketen birisi olarak bunları söylüyorum ne yazık ki :(

Back
Yukarı