bende beslenme duzeni ile ilgili oldugunu inatla iddaa ediyorum
Gecmis olsun
En kisa zamanda eski gunlerinize donmeniz dilegi ile
sorun et yemekte degil ki
beynimizin en buyuk ihtiyaci kolestrol ve omega 3 bu sivi yaglar aycicek misirozu kalone soya margarin ve tahillar insan hayatina girmeden evvel omega 3 ve omega 6 dengeleri 1:1 di simdi ise 1:30 1:40 olmus yeterli besini bulamayan beyin daha hassas oluyor
Gunde 2 tane efa 1200 balik yagi icmeyi deneyin sizi hem depresyona karsi hemde kalp damar sagligi goz sagligi ve daha iyi cild icin korur daha bir suru faydalari da var
Birsey kaybetmezsiniz
Bu arada margarin aycicek kalone soya misirozu gibi yaglarida gunluk yasamimizdan cikarmaliyiz yoksa bir suru balik yagi yutmamiz lazim![]()
meslegim tip degilegitim durumum universite terk
![]()
Ama tip uzerine arastirmayi okumayi seviyorum bende depresyon obozite de olan biriydim 60 kilonun uzerinde zayifladim tum sikayetlerimden kurtuldum 15 sene oncesinden daha dinc ve saglikliyim
Panik atak geçirdiniz mi?Dışarı çıkmak istememenizin sebebi sadece isteksizlik veya depresyon mu yoksa panik atak mı?
İçtiğiniz ilaçlar eğer antidepresansa direkt olarak kilo aldırıcı etkileri yoktur.Kilo aldıranlar nöroleptiklerdir.Depresyonda bazı insanlar yeme-içmeden kesilir bazıları da yiyerek mutlu olur, sizinki ikinci olmuş,ilaçla bağlantısı yok.Eğer beyin yeterince serotonin üretmiyorsa kısa vadede tek çözüm ilaçlardır.Uzun vadede ise sizin olaylara bakış şeklinizi değiştirmeniz gerekiyor buna da ilk postunuzda yazdığınız "bu ben değilim" anlayışını değiştirerek başlayabilirsiniz.Çünkü rahattayken herkes iyidir,insanın gerçekten kim olduğunu şoklar ortaya çıkartır.Travmalarla mücadele etme şekliniz sizin kim olduğunuzu söyler.Siz travmadan sonra depresyona giren bir insansınız.Bunu kabullenin,kendinize karşı sert olun ve kendinizi aşın.Yaşınız gençken bunu başarabilirsiniz,ileriki yıllar her zaman için daha zor olacaktır.İyi bir psikiyatristin yardımını asla hafife almayın.Bu arada seans başı 500 lira vermek zaten tek başına depresyona sokar insanı.
Oncelikle gecmis olsun diyorum.Yazilarinizdan anladigim kadariyla zaten bu depresif halin icinden cikmak icin adimlar atmaya baslamissiniz.Bence biraz sabirsiz davraniyorsunuz gibi geldi.1 bucuk sene anti depresan ilaclar ile yasayip 2 gunde o durumdan kurtulmayi beklemek 1 haftada muhtesem bi vucuda sahip olmak gibi.Zamana birakin...Bir de faaliyetlerinizi yapmis olmak icin degilde gercekten isteyerek yapin.
Biraz alakasiz olacak ama bir arkadasimiz yuksek karbonhidrat ve seker alimindan bahsetmis.Bir kac gun once okudugum bir yazida (bulgarca idi) "dusuk karbonhidrat alimi sizi daha gergin ve depresif bir kisi yapar" seklide bir yan etkiden soz edilmisti ama ne seviyede bu yazmiyordu.