Hatamı ettim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bugün body-fitnese yazıldım salı günleri hoca olmuyor arkadaşla beraber çalıştık . 4-5 Sorum olacak .

Kilom 62 Yaşım 14 Boyum 1,62

Bugün aslında çok ağır çalıştım 1,2 km koşu bandında koştum . Yatarak 14 kilo halter kaldırdım 30 kere ( Dinlenerek ) . Tüm makinelere bindim hepsinde 15 kilo kaldırdım . İlk gün bunu yapmakta hatamı ettim , 1 aylık body-fitnesste 4-5 kilo vermek mümkünmü , body-fitness boy uzamasını yavaşlatırmı , 1 ay haftada 4 gün çalışarak kas yapabilirmiyim , birde bi resim gördüm kursun sahibi hocamız aşırı kilolu enine büyümüş bende öyle olurmuyum ?

Lütfen yardımlarınızı bekliyorum

Öncelikle ben açıkçası 16 yaşından önce body yapılmasını önermiyorum ama genede yapmak istiyorum diyorsan squat , hack squat , leg press tarzı hareketlerden uzak durmanı öneririm 1-2 sene sonra bu açtığın konuyu okuma fırsatın olursa eminim kendine güleceksin :) genede cevaplıyım :

1-Hayır bir sıkıntı olmaz zaten 10-15 kg ile çalışır yeni kayıt olanlar genellikle.

2- 14 yaşındasın daha ergen bile olmadın diyebilirim ne kafayı kilo vermeye takmışsın kilon fazlada değil sadece beslenmene dikkat et fastfood döner tarzı yiyeceklerden uzak dur antrenman devamlılığını sağla zaten kilo verirsin fit bir hale gelirsin git gide.

3-Boy uzaması konusunda yukarda açıklamayı yaptım.

4-İlk ay haftada 3 gün gitmen yeterli olacaktır kaslar dinledikçe şekil alır büyür 1 ayda bir gelişim olur ama büyük çapta olmaz ilk 3 ay zaten ısınma aylarıdır bu spor sabır ve emek isteyen bir spordur uzun süreler icra etmen gerekir.

Aslında amacım hafif kas yapmak ve kilo verip boyumu uzatmak . Günde 1 litre süt içiyorum ama anlamadım o boy hakkında dediklerinizi . Uzamasını engellermi engellemezmi ? Bide 1 ayda vucüdüm kendini toparlarmı yani hafif yağlarım gerilip göbeğimin ve göğüsümün sarkıklığı inermi ? :(:(

Değerli üyemiz;

Konunuz kilitlenip kapatılmıştır.

Konu kilitleme sebepleri;

- Konu başlığınız açıklayıcı değildir.

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı