Hassas tartı alıcam ama

Yediklerimi daha iyi hesaplıyabilmek için hassas tartı alıcam ama şöyle bir sorun var.
Evdeki yemekleri sadece ben değil herkes yediği için toplu yapılıyor prinç falan ve biliyoruzki 50 gram pişmemişle pişmiş princin arasında dağlar kadar fark var.
Ben ayrı kızartamıyacağıma göre nasıl anlıyıcam 50 gram prinç yediğimi?

Pişmiş olarakta kalorileri bulabilirsin, programlar pişmişlerinin de kalorisi veriyor. Önemli olan ne kadar yağlı pişirildiği bu sonucu çok etkileyebilir ama ortalama olarak genelde programların verdiği değerler tutuyor

Pişmiş olarakta kalorileri bulabilirsin, programlar pişmişlerinin de kalorisi veriyor. Önemli olan ne kadar yağlı pişirildiği bu sonucu çok etkileyebilir ama ortalama olarak genelde programların verdiği değerler tutuyor
Programların verdiği değer derken ? O dedikleri 100 gram pişmişimi pişmemişimi ? Mesela diyelim diyet kolikte 100 gram prinç 100 karbonhidrat o pişmiş değerimi yoksa çiğ halimi

Ben kalori takip için fat secret programını kullanıyorum orada pirinç diye aratınca 100 gr çiğ pirinçe 330 kcal verirken pişmiş 100 gr haşlama pilava 110 az yağlı pilava ise 125 kcal veriyor. Yani sen nasıl ölçüm yapabiliyorsan o şekilde kalori değerini aratabilirsin. Çiğ değerler kadar kesin olmasa da yakın değerler alırsın buda sana bir takip sistemi sağlar

Pilav diye aratırsan diyetkolik te sana tereyağlı pirinç pilavı diye yemek çıkar bu yemeğin yani pişmiş yağlı halinin 100 gr mı 167 kcal dır pişmiştir yenmeye hazır. Pirinç diye aratırsan 100 gr baldı pirinç 330 kcal dır.
Neyi tartar isen onu arattır.

Back
Yukarı