Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Hareketlerin setlerin tekrar sayıları hakkında bilgi verebilecek?
Büyümek ve hacim istiyorum bu yüzden kas gruplarını düşük tekrar 6-8 yapmalısınız diyorlar arnoldun pumpıng ıron filminde kaslarda ne kadar acı hissederseniz o kadar fazla hacimlenirsiniz diyor öyle olması için de ağırlıkla en azından bi 10-12 tekrar yapınca kaslarda bi acı yanma hissi oluyor 6-8 mi yapmalıyım yoksa kaslarda yanmayı mı hissetmeliyim yada bu tekrar sayıları kas grubuna göre değişir mi ?
Bence tekrar sayıları ideal ağırlık seçmeyle paralel gidiyor. + olarak bacak ve omuz kaslarında çok tekrar yapmak daha fazla işe yarıyor.Ağırlık seçmeyle alakası var demişken örnek vereyim omuzda ben Dumbbell Press yapıyorum.20 KG girdiğimde 6-7 tekrar yapıyorum fakat kas uğruna hiç bir şey hissetmiyorum.Kas uğruna derken hani çalıştığına dair acı oluyor ya sızlama her o dumbbeli kaldırdığında olayı diyorum.Aynı egzersizi 15 kg ile 12-15 tekrar arası yaptığımda aşırı zorlanma ve pump yaşıyorum.Genelde ben şöyle çalışırım.Örneğin benchi 5 set yapıyorum ilk 2 set pump için ısınma gibi düşük ağırlıkla bol tekrar yapıyorum 15 i geçmem.Diğer 2 set ise son 2-3 tekrarda zorlandığım ağırlıkları seçiyorum.En son sette ise maximum yapabileceğim ağırlık takıp 6-8 tekrar yaparak hareketi bitiriyorum.Sayısal olarak veriyim.
Bench
Maximum 25 kg takabiliyorum diyim her yöne.50KG Maximum basıyorum barın ağırlığı hariç.
İlk set 15 kg takıyorum her 2 yana 15 tekrar atıyorum.
İkinci set 17.5 kg takıp 12-13-14-15 tekrar atıyorum.Daha fazlasını yapma çünkü diğer setlerde güç lazım.
Pump oluyor zaten hissediyorum şiştiklerini.
3. Set ise 20 kg , 4. set ise 22.5 kg takıyorum bunlardada hedefimi 12 olarak koyuyorum.10-12 arası yapıyorum.
5. Set ise 25 kg takıp genelde yardımlı yapıyorum 6-8 tekrar kaldırabileceksem 10 tekrara çıkarmaya çalışıyorum genelde yardımlı yaptığımda yapabiliyorum bu olayı gayet iyi oluyor.
Tekrar sayısına bence bu kadar takılma.Bence kas gelişmesi için 8-12 tekrar iyi.Kuvvet antrenmanları içinse 6-8 iyi zaten daha fazlasını yapamıyorsun.Antrenmandan antrenmana değişiyor bu tekrar meselesi bence.Çoğu antrenman gününde benchte dediğim olayı yapıyorum gayette etkili oluyor.Ama hedefi 12 koyduğum zaman 12 ye rahat gelebildiysem 2-3 tekrar daha yapıyorum.Yani failure başarısızlığa gidiyorum.Arnold ın bir lafı var Acı eşiğini geçemeden bu sporu yapamazsın diyor.Oda pumping irondaydı galiba bu laf felsefem olmuştu.