hareketleri çok ağır yapmanın faydası ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Paul_
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Paul_

Üye
merhaba herkese

şimdi spor salonundaki hoca bana ne kadar ağır yaparsan o kadar faydalı diyor, yani ben bir hareketi mesela 1.5 saniyede yapıyorsam iyice ağırlaştırdım 5 saniyeye çıkardım.

bunu yapınca daha çok yanma ve gelişme hissettim sanki yani çok ağır yapıyorum sanki ağır çekim gibi...

gerçekten faydalı oluyor mu ne kadar ağır yaparsak o kadar geilşme mi sağlanır ? aslında bilimsel olarak mantıklı geliyor

Bende oyle saniyordum yavas yapmanin gelistirdigini ama bilimsel olarak ne hizli ne yavas yapilmasi 1.5 de degil 5 de degil.3 saniye olarak yapman daha fazla kas gelisimini destekliyormus.kaslari sasirtacagin zaman dedigin gibi 5 sn yaoman daha iyi olur

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

her iki teknikte uygulanmalı,hızlı yapabildiğin en yüksek ağırlıkla da çalışmalısın yavaş şekilde yapabildiğin ağırlıkla da çalışmalısın
birinden biri doğru diye bir şey yok bunlar birer tekniktir ve hepsi uygulanınca asıl fayda ortaya çıkar
mesela son 3 4 aydır bilek güreşçilerinin çalışma tekniklerini çok yakından inceliyorum ve antremandan bir kaç saat sonra evde isometric curl,düz barla supinasyon gibi hareketler yapıyorum şuan hayatımda hiç olmadığım kadar kollarım güçlü,bundan sonra bilek güreşçilerinin antremanlarına çok yakın antremanlar yapmaya karar verdim adamlar işi biliyor çünkü

Siz de araştırıp bulabilirsiniz diye kaynak bulmakla uğraşmayacağım. Daha önce okuduğum bilimsel verilerden yola çıkarak yazıyorum.

Hareketleri yavaş yapmanın özellikle de negatifini yavaş yapmanın hipertrofiye etkisi vardır. Deney yapılmış, aynı ağırlık aynı set ve tekrar ile hareketi yavaş tempo ile yapan denekler, hızlı tempo ile yapan deneklere göre daha fazla kas kütlesi kazanıyor. Fakat aradaki fark neredeyse gözle görülemeyecek kadar az. Bu yüzden eğer yavaş yapınca ağırlığı azaltmak zorunda kalıyorsanız yavaş yapmayın. Çünkü daha ağır çalışmak, sizi yavaş yapmaktan daha fazla geliştirir. Yani fazla kafaya takılacak bir şey değil. Yavaş yapmak ağırlığı azaltmana sebep olmuyorsa yavaş yap. Daha ağır girebileceksen hızlı yap.

Back
Yukarı