Hangisiyle devam etmeliyim bir fikir verin

Evde ağırlık çalışıyorum. bir çift dumbell la.. gelişimimin çok kısıtlı olacağının farkındayım ve bu beni üzüyor,bunla birlikte boşa zaman geçiriyormuş gibi hissettiriyor. Ve önümüzdeki 1.5-2sene boyunca salona gidemeyeceğim. 2sene dumbell la çalışıp 50cm kola sahip bir hulk olamayacağıma göre yol yakınken chalisthenicsemi(streetworkout) başlamalıyım. bu konudaki korkum ise hacim.. nickim den anlayacağınız üzere kol benim için çok önemli. eğer bir spora devam edeceksem bu yıllar sürebilir kolay vazgeçmem. hangisine yönelmeliyim? ZAMAN AYIRIP OKUYACAK,CEVAP VERECEK HERKESE ŞIMDIDEN TEŞEKKÜRLER.

dumbellar kaç kilo belirtmemişsin ama illa vücut ağırlığıyla çalışıp, bir diğerini boşlamana gerek yok. Güzel kombinasyonlar oluşturarak dumbellarından da faydalanabileceğin kadar faydalan. örnek olarak chin up barfikse ve dumbell curl olarak süper setler yapabilirsin. kendini biri üzerinde kısıtlama. ayrıca barfiks kadar önkollarında aktif olarak çalıştığı bir başka egzersiz ben bilmiyorum.

dumbellar kaç kilo belirtmemişsin ama illa vücut ağırlığıyla çalışıp, bir diğerini boşlamana gerek yok. Güzel kombinasyonlar oluşturarak dumbellarından da faydalanabileceğin kadar faydalan. örnek olarak chin up barfikse ve dumbell curl olarak süper setler yapabilirsin. kendini biri üzerinde kısıtlama. ayrıca barfiks kadar önkollarında aktif olarak çalıştığı bir başka egzersiz ben bilmiyorum.
Buda benim sıkıntım işte takıntılıyım... illa birini seçmem lazım eğer kalistenik yapmaya başlarsam ağırlıkları bir kenara atmalıyım.. psikolojik sorunlarım var galiba:D:D birde ben güzel bir kalistenik programıyla 33-34cm olan kolları ne kadar geliştiririm ve ne kadar sürede ilerlemeyi hissederim. bu tür sporlarda beni motive eden şey vücudumdaki değişimleri görmek oluyor.görmem lazım Yani...

Back
Yukarı