hangisi daha dogru

Şimdi 4 setlik bir harekette 3 set kaldirabildigimiz ama zorlanmayacaksınız ağırlıkta son set çok ağır yapmak mı ağırlığı 4 set içinde yavaş yavaş arttırmak mi yoksa sabit kiloyla çalışmak mı ?
Yardım ederseniz sevinirim

Şimdi 4 setlik bir harekette 3 set kaldirabildigimiz ama zorlanmayacaksınız ağırlıkta son set çok ağır yapmak mı ağırlığı 4 set içinde yavaş yavaş arttırmak mi yoksa sabit kiloyla çalışmak mı ?
Yardım ederseniz sevinirim
İlk seçenek çöp. Diğer ikisi faydalı ve amaçları farklıdır.

Kas gelişiminin %60'ı ilk sette gerçekleşir bu yüzden ilk 3 seti zorlanmayacağın ağırlıkla girmek antrenmanı öldürmek demektir.

Eğer amacın sadece kas geliştirmekse başka bir şey umrunda değilse sabit ağırlıkla yani arttırıp azaltmadan hareketi tamamlayabilirsin. Eğer amacın kas geliştirmenin yanında güç kazanmak ve uzun vadede ağırlıkların daha hızlı artmasını sağlamak ise ağırlığı git gide arttırıp 5-6 tekrara kadar düşmek gerekir. Fakat bunu izole hareketlerde yapmak saçma olur çünkü izole hareketlerde güç kazanmak pek mümkün değildir. (Örn: lateral raise hareketi)

ben kendimden örnek veriyim ilk 3 set kaldırabileceğim son tekrarda ıkınıcağım ağırlık kaldırırım örn 100 kg bench p 4. set105 kg hatta gaza gelirsem 110 kg kaldırırım son 2 3 tekrr arkadaşım kaldırırken bana destek olur hareketin negatifinde ise ağırlığı bana bırakır ben böyle çalışırım kg ler vs misaldir tekrar 10 tekrar vs gibi mesla

ben kendimden örnek veriyim ilk 3 set kaldırabileceğim son tekrarda ıkınıcağım ağırlık kaldırırım örn 100 kg bench p 4. set105 kg hatta gaza gelirsem 110 kg kaldırırım son 2 3 tekrr arkadaşım kaldırırken bana destek olur hareketin negatifinde ise ağırlığı bana bırakır ben böyle çalışırım kg ler vs misaldir tekrar 10 tekrar vs gibi mesla
Cok tesekkur ederim çok yardımcı oldun ne kadar tesekkur etsem az

açıkcası ben ağırlıkları değiştirmem kolay kolay. ben yaptığım bütün hareketlerde 2.set kendimi çok iyi hissediyorum. ee ağırlığı da değiştirmediğim için tekrar sayıları ile oynuyorum. ama bu oynama maksimum 3 filan oluyor. ağırlıkları setler arasında değiştirince belli bir zaman sonra takip etmekte zorlanıyorum.

Back
Yukarı