Hangi programı uygulamalıyım ?

Arkadaşlar 1.5 sene kadar vücut geliştirme tarzı çalıştım sonra 5 ay kadar 5x5 idmanını yaptım. 3 ay kadar 3x5 programıyla devam ettim.4 aydır da Balkaya Texas Method programını uyguluyorum.Başka bir programa geçmek istiyorum amacım güçlenmek ve biraz fit bir vücut oluşturmak. Hangi programla devam etmeliyim ? Lütfen tecrübeli olanlar cevaplasın.

aşağıdaki linkleri izlersen güzel bir sistem bulursun.

[DOUBLEPOST=1553949237][/DOUBLEPOST]ben şu an 8 haftalık bir döngüdeyim.
1. hafta- light
2.hafta-medium
3.4.hafta-hard
5.6.hafta- medium
7.8.hafta light şeklinde

teşekkür ederim ama mesela calf çalışırken nasıl maximum giricem ? Pek mantıklı gelmedi veya tek tekrar kol çalısırken milletin tuhaf bakışlarına maruz kalıcam ben yine de kendime bi program çıkarttım, deneyeceğim.

tek tekrar kol çalısırken milletin tuhaf bakışlarına maruz kalıcam
Böyle birşey yapan görsem büyük olasılıkla telefonla kaydedip youtube daki gym fails videosu yapanlara gönderirdim :D Onun dışında maksimuma yaklaştıkça hata ve sakatlık riski artar, o yüzden de %100 ile çalışmayı aklı başında kimse önermez.
aşağıdaki linkleri izlersen güzel bir sistem bulursun.
[DOUBLEPOST=1553949237][/DOUBLEPOST]
Videodaki kişi %100 ile 7 set maksimum 2 tekrar diyene kadar iyi gitti denebilir aslında :D Verdiği diğer %ler de pek gerçekçi değil. %70 ile 5 saniye süren 4x12 yapabiliyorsan o zaten senin gerçek %70 in değildir büyük olasılıkla.
Başka bir programa geçmek istiyorum
Eğer mevcut kullandığın programda gelişim devam ediyorsa değiştirmenin çok anlamı yok. 4-5 haftada bir deload yaptım ama gene de yavaşladı/durdu diyorsan o ayrı. İlla değiştirmek istiyorum dersen çok farklı alternatifler var. 3 gün gidebilirim dersen full body, 4 gün içinde ppl yada alt üst split. Hareket seçimlerini 1 ana 1 izole olarak yaparsın. Ana hareketler güç(%75-80 3x5/5x5 vs), izole hareketler hipertrofi amaçlı (%30-40 3x12/4x10/piramit vs) olur. Kol için keyfine göre tek hareket eklersin.

Back
Yukarı