Hangi dövüş sporu/sanatı daha iyidir?

Size göre tekniği en etkili olan dövüş sporu/sanatı hangisidir?

• Tekwando

Votes: 0 0,0%
  • Judo

• Kung fu Wing Tsun

• Aikido

• Karate

• Total voters
    12
  • Poll closed .
Hangisi daha iyidir oylarmısınız abilerim.Rica etsem cevap olarak bana en uygununu açıklamasıyla beraber cevap olarak yazarmısınız.Benim bir dövüş sporunda aradığım kriterler şunlardır;
1-Etkili olacak
2-Geleceğime katkı sağlayacak(Meslek olarak düşünebileceğim ilerletebileceğim bir spor olacak)
3-Çabuk öğrenebileceğim

Bu kriterlere göre birisini seçip cevap olarak yazarsanız sevinirim oylamanızı buna göre yapmayın hangisi nin tekniği size göre daha etkiliyse ona göre oylayın

Son düzenleme:
MMA şıkkına tıkladım.Sebebim , Karma dövüş sanatları içerisinde ordaki çoğu dövüş sanatı bu sanata oranla biraz hafif kalıyor.Yanlış anlamayın ama MMA'nın içerisinde olan çoğu şey onlarda yok çünkü Karma bir Dövüş Sanatı olması sebebiyle içerisinde yer teknikleri olsun , vuruş teknikleri olsun yani UFC'de görüyoruz iki kişi karşı karşıya kaldığında en vahşi nasıl dövüşebilirse o dereceye gelmiş bir dövüş yapmalarına izin verilen büyük bir turnuva ve bu turnuvaya katılan çoğu kişi MMA biliyor..

eğer geleceğine vb odaklanacaksan, maddi açıdan " federasyonlu , olimpik olan disiplinleri "seçmelisin:

-judo
-boks
-taekwondo
-güreş (??)

bunlar olmmpiktir ve olimpiyat ,dünya dereceleri kaspmaında "ödül yönetmeliğince " çok çok iyi maddi yardım alırlar...

ha, etkin olan iyorsan , ve hem de "federasyonu" olsun ödül alayım o zaman ,yukardan aşağı:

-muay thai
-wushu
-kickboxing

bunlar da eğer dünya, avrupa şampiyonu olursanız sağlam ödül alırlar ödül yönetmeliğince...)

eğer geleceğine vb odaklanacaksan, maddi açıdan " federasyonlu , olimpik olan disiplinleri "seçmelisin:

-judo
-boks
-taekwondo
-güreş (??)

bunlar olmmpiktir ve olimpiyat ,dünya dereceleri kaspmaında "ödül yönetmeliğince " çok çok iyi maddi yardım alırlar...

ha, etkin olan iyorsan , ve hem de "federasyonu" olsun ödül alayım o zaman ,yukardan aşağı:

-muay thai
-wushu
-kickboxing

bunlar da eğer dünya, avrupa şampiyonu olursanız sağlam ödül alırlar ödül yönetmeliğince...)

Çok teşekkürler hocam olimpik olarak en etkili spor boks hem etkin hem federasyon olanların arasındada muay thai bence en etkili sporlardır.Özellikle muay thai a hasta oldum ya keşke trabzonda olsa o diz dirsek darbeleri bir adamı bir kaç saniyede bitirebilecek tarzda atılıyor mükemmel bir teknik gerçekten muay thai.Ercan hocam bu soracağım soru ile ilgili bir konunuz var ama ben yinede sormak istiyorum sizce dövüş sporları türkiye de ilerleyebilirmi daha doğrusu ilerleyebilecekmi? ekonomik sıkıntılar ve antrenör yokluğundan kaynaklanıyor dimi bu sorun peki bir çözüm yolu yokmudur bunun? ülke olarak sadece futbolda gelişmiş durumdayız.Gelelim bana uygun spora abi düşünüyorum iyice muah thai trabzonda yok olsa bile o diz dirsek darbeleri adamın yüzünü mahveder o yüzden yapmak istemem etkilimi derseniz tabi bir muay thai cıyla karşılaşmak istemezdim :D çok çabuk kaş yarılmaları olur bu sporda diz ve dirsekte koruma olmadığı için direk kemikle yüze vuruluyor bokstan daha sert.wushu trabzon da yok tekkwando güreş ve joduya karşıda pek bir ilgim yok doğrusunu söylemek gerekirse sadece iki seçenek kaldı boks ve kickboks :) hangisini seçsem birisinde tekmeler var birisinde yok başka bir farkları varmıdır teknik olarak?

-judo
-boks
-taekwondo
-güreş (??)

-muay thai
-wushu
-kickboxing

budur.
hoca doğru yazmış.
MMA falan yok daha bu ülkede.
geleceğin için istiyorsan yukarıda sayılanlardan birine konsantre olacaksın.

Japonya Brezilya Rusya ve ABD de
Basic MMA diye tabir ettiğimiz yani temel MMA eğitimi bu tarzda eğitim alanlar
Freestyle dövüşçü sü olursun UFC de sadece cody garbrandt var
Yani bu ülkelerde temel MMA eğitimi alıyorsun ama ülkede yok benim sana tavsiyem yanı şık olarak boks yada kickboks

Back
Yukarı