Hangi Balığı Tercih Ediyorsunuz ve Nasıl Pişiriyorsunuz?

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve diez tarafından 6 Ekim 2009 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 23 üye.
  1. Rpac
    Offline

    Rpac Üye

    Katılım:
    3 Haziran 2008
    Mesajlar:
    2.404
    Beğenileri:
    1.540
    Ödül Puanları:
    123
    Somon balığını yağsız tavada tere yağı sürerek kızartıyorum bazen. İnanılmaz derecede lezzetli oluyor. Haftada 1-2 kerelik yenebilir bence.
    Palamut'u yağsız tavada hiçbirşey eklemeden kızartıyorum. Palamut yapısı itibariyle yağlı bir balık olduğundan hiçbir katkı maddesine gerek kalmıyor. Sonuç olarak gayet lezzetli bir öğün oluyor.
     
  2. smltncr
    Offline

    smltncr Yeni Üye

    Katılım:
    6 Kasım 2008
    Mesajlar:
    576
    Beğenileri:
    214
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Denizli
    Damak zevklerimiz aynı. :)
     
  3. celalcaner
    Offline

    celalcaner Üye

    Katılım:
    13 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    430
    Beğenileri:
    87
    Ödül Puanları:
    38
    kılçıksız olsunda ne olursa olsun
     
  4. mertakb
    Offline

    mertakb Üye

    Katılım:
    29 Nisan 2009
    Mesajlar:
    533
    Beğenileri:
    130
    Ödül Puanları:
    0
    diez sen ne tür balık seviyorsun? etine dolgun yani büyükmü yoksa ufak olsun çerez gibi atayımmı diyorsun ona göre sana güzel tavsiyelerde bulunabilirim
     
  5. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    13.051
    Beğenileri:
    15.000
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Çorum
    son tecrübelerimden sonra hamsi ya da istarvitin yenmesinin tek parça kılçıklarından dolayı kolay olduğuna ikna oldum ama tadları sürekli yenilebilecek gibi değil..özlemek lazım..zira midemde kalıyor tadları iki gün..

    geçenlerde ilk mesajımda bahsettiğim sargoz ve mercanda benim için pek keyifli olmadı..belkide buzlukta beklettim ondan ama olmayabilirde..
    mesela mercan orta-küçük balık ama eti birtürlü pişmedi..yerken ağzımda sertliğini hissedebiliyordum etin..

    sanırım fırında yağsız fileto beyaz etli somun , devam edeceğim balık olacak..
     
  6. mertakb
    Offline

    mertakb Üye

    Katılım:
    29 Nisan 2009
    Mesajlar:
    533
    Beğenileri:
    130
    Ödül Puanları:
    0
    anladım sanırım sen etin biraz yumuşak olmasından halk tabiri ile löp et sevenlerdensin buna güzel bi öneri yapabilirim somonun dışında kendi yağını barındıran çipura ızgarada nefis olur az biraz kılçıklarını çıkardınmı özellikle yağlı bölümü tam istediğin kıvamda olur ama yağsız balık daha çok tercih ediyorsun sanırım ben işin biraz daha damağında olduğum için yağına bakmıyorum sen yağsız diyorsan lüferi bu mevsimlerde ızgarada denemeni tavsiye ederim kılçıkları iri olduğu için temizlemende sorun olmaz hemde sert bi eti yoktur yanında roka ile çok güzel gider.

    yanlış anladıysam düzeltmeni isterim..
     
  7. SEZER YZL
    Offline

    SEZER YZL Yeni Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2008
    Mesajlar:
    885
    Beğenileri:
    481
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    ögrenci
    Yer:
    istanbul
    bende genelde ton balıgı tercıg edıyorum ama haftanın 2 gunu somon yıyorum ben somonu fırında fırın torbasının ıcıne koyarak pısırıyorum sulu kaldıgı ıcın gayette lezzetlı oluyor tavsıye ederım
     
  8. Tormentorius
    Offline

    Tormentorius Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    174
    Beğenileri:
    79
    Ödül Puanları:
    0
    Ben 180 gr.lik light ton balığını kıvırcık(ufak marul gibi birşey) ile karıştırıp birde üstüne koruk suyu döküp yiyorum tadı güzel oluyor. Eğer bunu yapmaya üşenirsem koyuyorum ton balığını bir tabağa, üstüne dolduruyorum ketçabı hem yağsız olarak karbonhidrat alıyorum hemde protein.
     
  9. draft
    Offline

    draft Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.580
    Beğenileri:
    1.691
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Mimar
    Yer:
    İstanbul
    Size babamın gizli tarifini vermek istiyorum. Hafta 1-2 gün yoğun isteğim üzerine yapar. Önce geniş bir tencereye dipte halka şeklinde soğanları koyar. Üstüne daire dilimleri halindeki palamutları(bazen somon), en üstede halka şeklinde domatesleri koyar ve domates salçasını kaynar suyle eritip balıkları kapatacak seviyede suyla doldurup 1 saat pişirmeye bırakır. Son yarım saat kapağı açık bırakır ki fazla su buharlaşsın. Ben bu balık türüne bayılıyorum denemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum.
     
    SEZER YZL bunu beğendi.
  10. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    13.051
    Beğenileri:
    15.000
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Çorum
    bunu ocakta yapıyor değil mi fırında değil..buarada babanın, gizli tarifinin artık gizli olmadığından haberi var değil mi? :)
     
    HeavyDuty ve SEZER YZL bunu beğendi.
  11. zeal156
    Offline

    zeal156 Üye

    Katılım:
    7 Kasım 2009
    Mesajlar:
    6
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Bursa
    Bende haftada 1-2 kez hamsi ve palamut yiyorum ızgara veya fırında.
     
  12. purulence
    Offline

    purulence Üye

    Katılım:
    9 Şubat 2009
    Mesajlar:
    362
    Beğenileri:
    58
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    System Tech.
    Yer:
    Ankara
    Açık deniz somonu,en fazla protein ve omega asitleri içeren balık sanırım,herkese öneririm fakat kg si pahalı bay****ilosu 18 TL idi geçen aldıgımda.2 dilim alıyorum 600 gram geliyor :)
     
  13. ngt_psy
    Offline

    ngt_psy Üye

    Katılım:
    11 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    263
    Beğenileri:
    110
    Ödül Puanları:
    53
    Kızartmaları sevmiyorum ama Sardalya, uskumru konserve hoşuma gidiyor. Zaten üniversitede öğrenci adamız, balık alıp kızartmak her zaman imkanlı olmuyor. Ama ev yemeklerinde üstüme yoktur :)
     
  14. gorgoroth
    Offline

    gorgoroth Üye

    Katılım:
    17 Kasım 2008
    Mesajlar:
    62
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    0
    somonda omega asidi oldukça fazladır ama somon protein olarak ton balığı ve alabalığı geçemez.... ayrıca fazla cıva ve demir alımı kalp rahatsızlıklarına yol açabilir...

    4 balığın kas geliştirmeye oldukça yardmcı olduğu ispatlanmıştır:

    1-ton
    2-sardalya
    3-uskumru
    4- alabalık.
     
  15. TosSsi
    Offline

    TosSsi Yeni Üye

    Katılım:
    29 Ekim 2009
    Mesajlar:
    111
    Beğenileri:
    53
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    ç.kale
    ben bir zıpkınla balık avcısı olarak zevkle yediğim en güzel balık kikladır ama bunu balıkçılarda bulamazsınız çünkü ağla tutulmaz oltaylada çok zor.

    ama herkesin bulabileceği en güzel balık çinekoptur bence buğulamasına bayılıyorum..
     
  16. BiG_mAsTeR
    Offline

    BiG_mAsTeR Üye

    Katılım:
    23 Eylül 2008
    Mesajlar:
    35
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Güneş Sistemi
    Kikla, eşkina gerçekten çok güzel balıktır balıkçılarda bulursanız kaçırmayın derim. Oltacı veya zıpkıncı bir arkadaşınız tanıdığınız varsa sipariş verin sizin için vursunlar. Geleceğini düşünen çoğu zıpkıncı eşkina vurmaz gerçekten çok yavaş büyüyen bir balık türüdür.
     
  17. MERAKLI
    Offline

    MERAKLI Üye

    Katılım:
    5 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    486
    Beğenileri:
    153
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    ÖĞRENCİ
    Yer:
    KIRIKKALE
    ızgara hamsi favorim

    ızgara çinekop ta güzel oluyor hamsi bartında 2 ytl :D
     
  18. precorefx
    Offline

    precorefx Üye

    Katılım:
    5 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    134
    Beğenileri:
    62
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Ankara
    İki gün önce, evin yakınlarına omega-3 diye bir balık evi açılmış, paket sipariş de yapıyorlar, oradan deniz levrek ızgara (10 lira) ve hamsi balık-ekmek (3 lira) istedik. Aman tanrım, şahane yapmışlar. Bütün bir levrek ve harbi deniz. Rahat 400-450 gram gelir pişmemişi, pişmişi de 280-300 falan gelsin, harika bir protein kaynağı.
     
  19. MERAKLI
    Offline

    MERAKLI Üye

    Katılım:
    5 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    486
    Beğenileri:
    153
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    ÖĞRENCİ
    Yer:
    KIRIKKALE
    Hazır pişip gelmiş olması güzel. Ama ben 10 lira verceğim zaman 500 gram dana biftek alır evde 10 dk da zeytin yağında yapar bir de % 100 üzüm suyu açarım ohh :D
     
  20. okaaan
    Offline

    okaaan Yeni Üye

    Katılım:
    29 Aralık 2008
    Mesajlar:
    892
    Beğenileri:
    420
    Ödül Puanları:
    0
    Alabalık somon levrek çinekop bence en iyileri..palamutta sirkecide ızgara olursa güzel oluyor..
     

Sayfayı Paylaş