Şu an balığın tam mewsimi hem ucuz hem taze taze istediğimiz kadar tüketebiliriz,üstelik buğulama yöntemiyle yaparsanız,kızartma weya ızgaradaki gibi sonradan tadındada bir değişme olmaz,bir tencere yapın,ısıtıp ısıtıp yiyelim : ) Malzemeler: 1/2 kg hamsi 2 adet domates maydanoz(istenildiği kadar) soğan tuz karabiber karabiber(bütün) zeytinyağı tıraş limon(dilimlenmiş) Yapılışı: Hamsilerin kılçıklarını güzelce ayıklayıp sularını süzeçde süzdürüyoruz,kızgın tencerede zeytinyağını güzelce gezdiriyoruz,dilimlediğimiz soğanları pembeleşene kadar kawuruyoruz,hamsileri tuzladıkdan sonra tencerede ezmeden altüst ederek kawuruyoruz,rendelediğimiz domatesleride içine attıkdan sonra bütün karabiber we damak tadınıza uygun şekilde toz karabiberleri ekliyoruz,ezmeden kısık ateşde tüm malzemeleri karıştırmaya dewam ediyoruz,en son tıraş domtesleri tencerenin üstünde olacak şekilde tıraş limon we maydanozlarla süsleyip arzu edilirse su ekliyoruz kısık ateşde 15-20dakika pişiriyoruz(tencerenin ağzı yarım kapalı)burda önemli olan karışımdaki suyu balığa çektirmek. Hamsi buğlama hazır miss gibi oldu canım çekdi Bu saatte bu kadar oldu hata olduysa affedin,afiyet olsun..
Sayın alkolica yiyebildiğim tek balık çeşidi kılçık problemi olmaması hasebi ile hamsi. Tarifi deneyip tadına bakacağım, tarif için teşekkür ediyorum zira kızartmasının ziyadesi ile ağır olduğu kanâatindeyim.