Haftanın 7 günü spor zararları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Balboa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Balboa

Üye
Arkdaşlarım , abilerim

Haftanın 3 günü spor yapıyorum 4 günde dayanmaya çalışıyorum fakat her gün yapmak istiyorum yapmassam kondisyonum düşecek gibi hissediyorum fakat bu işi bilenler kas erimesi olacağını söylüyor aradaki günler (Salı , Perşembe , C.tesi , Pazar) en azından hafif egzersizler yapsam olmaz mı ?

Saygılar . . .
dumbelllls

Son düzenleme:
Sana tavsiyem...

pazartesi
salı
of
perşembe
of
cumartesi

haftanın 4 günü git yeterli...kaslara izin verki gelişebilsinler..korkma 2-3 günluk zamanda vücudun erimez..sağlıklı olması için düzenli ama az...

Öncelikle teşekkür ederim ;

Salona gitmiyorum babam eski bir hoca olduğu için beni bilgilendiriyor peki off olan günlerde hafif egzersizler yapsam olmaz mı ? Sadece 1 hareketi 3x10 gibi

Ben haftanın 4 günü spor yapıyorum. Kalan 3 gün "off" ama bu 3 gün 8 dk karın çalışıyorum. Bunun zararı olur mu ? :) 8 dakikacık yani :haha:

Mekiğin ve Şınavın hiç bi zararı olmadığını söylediler bu 2 ikisini saymıyorum

[YOUTUBE]cOf5MsV0Xz8[/YOUTUBE]

Bu videodaki 8 dakikayı uyguluyorum. Tavsiye ederim. Kaslarımın çalıştığını çok iyi hissediyorum.

Haftanın 6 günü çalışabilirsin ama muhakkak 1 gün dinlenmelisin çünkü vücutta kreatin seviyesi düşüyor ve güçsüzlük meydana gelebilir veyahut kreatin takviyesi ister vücut bununla beraber çok iyi bir beslenme programı ister .. hergün iyi beslenmen gerek alman gerekn protein ve karbonhidratı aldıktan sonra sorun olmaz diye düşünüyorum fakat 1 gün muhakkak izin ver kendine. Kas erimesi olmaz korkma yeterki iyi beslen .. haftada 4 gün makul bence 6-7 gün fazla spordan bıkma olayı olabilir bu olursa işin yaş zaten haftada 1 bölgeyi 1 den fazla çalıştırmak sana + veya - bi durum kazandırmaz 4 gün gayet iyi 3 bile yeterli sana tavsiyem cok iyi beslen illede 6 7 gün calısıcam diyosan supplement kullanmalısın diyorum protein tozu glutamin ve kreatin bu 3 gayet güzel bi kütle kazandırır sana

saygılar

haftanın 3-4 günü yeterlidir kaslarını dinlendirmelisin haftanın 2 günü off yapmalısın bos oldugun günleride hafif cardio yla gecirebilirsin yürüyüs yüzme vs gibi

Kondisyon bisikleti cardio için . Peki 2 gün off yapıcam cevap veren herkese teşekkürler (:

bos gunlerde kardişyo yapmaya bak. yada mide egzersizleri yap. bolgeleri dinlendirmen gerekiyor. şınav, dips, barfiks gibi hareketleri fazla hafife alma. bunlarda vucut agırlıgıyla yapılan cok etkili egzersizlerdir. bunları dinlenme gunleri yapmaktan kacınmanı tavsiye ederim.

Peki , sağolasn (:

Değerli üyemiz;
Başlıkta teşekkür mesajı yazarak mesaj kirliliğine yol açmak yerine üye mesajının sağ alt köşesinde bulunan “Teşekkür Butonu”nu kullanmalısınız.

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Bende de öyle oluyor.Sanki 3 gün çalışmayınca tüm kaslarım birden boşa gitti boşuna çalıştım gibi düşünceler giriyor kafama.Ama bence öyle bir şey söz konusu olamaz.Bence iyi beslenme iyi uyku ve düzenli hareketlerle mutlaka gelişecektir.Off günlerimde 2 km yürüyorum sende yürüyebilirsin veya çok ağır olmamak koşuluyla spor yapabilirsin bence.Kolay gelsin :)

**ne kadar çalışma geçmişin olduğunu, kilo ,yaş vb durumları çok önemli...

**yoğun tip çalışmaları "ancak performans sporcuları "yaparlar...ve "kritik bir dengedir , iki ucu keskin bıçak...(( ayrıca, onlar bile haftada 1 gün dinlenirler...)

Back
Yukarı