Haftada kaç kez karın

cihad27

Üye
Ben yaklaşık 1 senedir evde vücud çalışıyorum ağırlıklı olarak karın çalıştım yeni p90x e başladım haftada 3 kere karın çalıştırıyor. Bana 3 yetmiyo gibi ağrı vs hiç bişey hissetmiyorum sizce 4 5 defa çalışsam bi sıkıntı olurmu haftada 3 kere çalışın demenmesinin sebebi kasların dinlenmesi gerekmesimi?

karindaki kas ile koldaki kas ayni ikiside dinlenmeli . Agirlik ile karin antrenmani isini gorecektir.

Kimisi hergün yapıyor kimisi haftada 1 yapıyor sonuçta 2 sininde güzel karın kası olabiliyor yani bence tercih meselesi ben haftada 1 yapıyorum gayet memnunum ama hergün yapmış olsaydım şuankinden pek farkı olmazdı aynı seviyede olurdu diye düşünüyorum ayrıca karın kası diğer kaslarla aynı lafına kesinlikle katılmıyorum aynı değil hatta alakası yok merkez bölge gün içinde sürekli kasılı otururken bile çalışıyor o sebeple diğer kaslardan çok ama çok farklı yani overtraining olması pek mümkün değil hergün usülünce karın çalışılabilir eğer zevk veriyorsa ki böyle yapan birçok profesyonel var ama tam tersi haftada 1 çalışın diyenleri de var, tamamen kişinin tercihine ve zevkine bağlı.

Yani karın çalışmayı seviyorum merak ettiğim şey haftada 4 5 kere çalıştırmak sorun çıkartır mı acaba?

ben haftada 4 gün çalışıyordum atıyorum pzt.-salı , çarşamba off , perşembe-cuma şeklinde ama sürekli ağrı olduğu için verimli yapamıyordum.haftada 2 güne düşürdüm pzt. ve perşembe şeklinde çalışırken ağrı olmuyor ve daha düzgün yapabiliyorum hareketleri.

umarım farkı anlamışsındır :)

Ben haftada 3 gün çalışıyorum ve göbek eriyince ağırlıkla mekiklere başladım kasın gelişip açılması için ama tabiki karın kasının en önemli püf noktası yağ oranını azaltmaktır buda beslenmekten geçer.

Back
Yukarı