Haftada kaç gün spora gitmeliyim ?

Merhaba abilerim benim adım Boray 14 yaşındayım. Zayıflamak için pazartesi çarşamba cuma pazar günleri spora gidiyorum. Spora başlayalı 40 gün oluyor asıl amacım zayıflamak. Bu süre zarfında 6.5 kilo verdim. Biraz vücutta yapmak istiyorum. Gittiğim gün yeterlimi yoksa arttırmalımıyım acaba ?

Gittiğin günler iyi kardeşim şöyle ki kaslar dinlendiği zaman gelişitiğinden, spor yaptıktan sonra 1 gün ara verip kasları dinlendirip,toparlaman kendi adına daha iyi olur

3-4 gün yeterli bi süredir kas inşa etmek için ise antreman programına compound egzersizler eklemelisin.
örnek= bench press shoulder press barbell row/lat pull down squat leg press gi i hareketler eklemelisin programina

Örnek verdiğiniz haraketlerden bench press shoulder dışındakileri yapıyorum. 8 haraket yapmamızı söylüyor hocamız bu haraketlerde straight arm pulldown, standing barbell curl(yeni verdi hoca), biceps curl machine, gibi haraketler var. 8 tane yaptıktan sonra 1 dakika plank yapıyorum. Bunlar yeterlimi yoksa daha eklenmelimi ?

8 tane hareket derken zaten buyuk ihtimal makineli olanlarin arasinda gogus sirt bacak calistiran egzersizler vardir istersen programini tamamen agirlik antremanlarindan olusturabilirsin onemli olan gunluk aldigin kalori ve harcanilan kaloridir .ama bi yandan kasları uyarmakta en mantiklisi olur.

Teşekkürler bazen arada görüyorum bacak gününden sonra ben gibi şeyler. Gittiğim günleri böyle ayarlamalımıyım mesela bacak, kol gibi ?

o tarz programa aslında 2 3 ay spor yapildiktan sonra geciliyor ama bana sorarsan bence ilk 6 ay ile 1 yıl arası zamanda tüm vucudun calistirilmasi gereklidir hatta temel hareketler bu yıl icinde tamamen ogrenilmeli ve artik degisme vakti geldigini hissettiginde bölgesel antremana gecilebilir senin icin en uygunu tum bolgelerini calistirman olacaktir ne olup olmamasi onemli degil her antremana gittiginde gogus sirt bacak gibi bolgelerden 1 en fazla 2 tane egzersiz kesinlikle olmasi lazim.

Back
Yukarı