Haftada Kaç Gün Antreman ?

Arkadaşlar merhaba aklımda 2 şekil var antreman için sizce hangisi daha verimli olur
1)haftada 4 gün egzersiz günde 3 bölge
örn:bacak-sırt-triceps. göğüs-biceps-omuz
2)haftada 6 gün günde 2 bölge
örn:bacak-omuz. sırt-triceps. göğüs-biceps

eğer 2. şekilde olursa arada ara vermeden üst üste 6 gün çalışılır mı ?

cevap verenlere teşekkür ederim

Bana sorarsan 2. programı uygula 3 gün yap 1 gün ara ver 3 gün daha yap. Haftada 6 gün çalışmış hemde dinlenmiş olursun.

ben 5x5inden en brosplitine hepsini denedim en verim aldığım şey 1 bacak 2 göğüs 1 sırt 1 omuz 3 triceps 2 biceps hareketiyle oluşturduğum 30 setlik full body programım oldu.biraz izole ağırlıklı programımla hiç değiştirmeden haftada 3 günaşırı çalışıyorum.sırtım bacağım ve göğsüm kolay geliştiği için kollarıma özellikle çok yükleniyorum.her kası haftada 3 çalıştırmak bana çok iyi geliyor herkes kendi vücuduna uygun sistemi bulmalı ve de haftada 3 gün 1er saatten fazla spor yapmanın hayatı engellediğini düşünüyorum(ki denedim verim de alamadım).iyi şanslar dilerim

Programın tam detaylarına vakıf olmamam ile birlikte ;
Bence programın yetersiz , bacak büyük kas grubu ve 1 haraketle bütün bölgelerini yeteri kadar çalıştırabileceğine inanmıyorum , keza sırt da öyle. Göğüsü 2 haraketle idare edebilirsin belki ama uzun vadede bu programın çok fazla işe yarayacağını düşünmüyorum. Tabii burada hedefler herşeyden daha önemli. Atletik bir yapıya sahip olup sağlıklı yaşamak ise amaç programın işe yarayabilir fakat bu şekilde yeteri kadar büyüme sağlanacağına bence çok zor.

Back
Yukarı