Haftada 4 mü 6 mı?

yaklaşık 10 ay önce başladım, ilk 2-3 ay haftada 2 gidebildim başlangıç antrenmanı verildi. Bir günde bütün bölgeleri çalıştırıyodum. Sonra yağ yakmak için farklı bir antrenmana geçtim onu da yaklaşık 3-4 ay haftada 3 gün yaptım. Sonra arada 1 aylık bir boşluğum oldu, kendi çapımda evde devam ettim. 7 haftadır da hacim kazanmak üzerine bir antrenmana başladım. haftada 4 gün olarak devam ediyorum.

1.Gün Göğüs-Biceps
2.Gün Sırt-kanat-triceps
3.Gün off
4.Gün Omuz-ön kol
5.Gün Bacak
6 ve 7. Gün Boş
Haftada 2 antrenman sonrası da karın çalışıyorum.

Ama şu an haftanın 6 günü de devam edebilecek durumdayım ama bir kaç konudan anlayan arkadaşım haftada 4 olarak bırak 2 gün de kardiyo yap daha iyi dediler. Okul dönemi fazla yüklenemiyorum hazır boşken en verimli şekilde geçelim şu ağustosu bench_O

Doğru demişler haftada 6 gün gidip sakatlık çıkmasındansa 4 gün gitmek daha iyidir.

Karın çalışmasını da ben olsam haftada 4 gün yapardım.

Bir de neden haftada 3 gün standart program uygulamıyorsun ? Bacak idmanını ağır mı düzenledin ?

Bacak idmanı ağır oldu biraz doğrudur ama asıl neden haftada 4 salona gitmeye alışmaktı. Karın için (200 m depar 200 m hızlı tempo yürüyüş)x4 de yapıyorum her antrenmandan sonra daha fazla karın çalışmak gereksizmiş gibi geliyo, biraz da mutfakta bitiyo sanki o iş.

Bende haftada 4 gün ağırlık 2 gün cardio yapıyorum benim programım şu şekilde ;

Pazartesi : Göğüs , Calf , Karın

Salı : Biceps , Triceps

Çarşamba : Cardio + Karın

Perşembe : Omuz , Bacak

Cuma : Sırt , Kanat

Cumartesi : Cardio + Karın

Pazar : OFF

6 gün yapmaman daha iyi benim spor hocamda öyle diyor. yapıcaksan ağır yapma diyor bencede mantıklı olan o çünkü zaten benim kendi programımdan sonra kaslarım yeteri kadar agrıyor bide bunun üstüne 2 gün daha eklersem felç :D program şöyle:

Pazartesi : Göğüs, biceps ,karın, bacak

Salı : Sırt, omuz , karın, bacak(arka)

Çarşamba : boş

Perşembe : Göğüs, biceps, karın , bacak

Cuma : Sırt, omuz, karın, bacak(arka)

Cumartesi : boş

Pazar boş :

Back
Yukarı