Haftada 3 gün veya 5 gün idman

Bayram44

Üye
Arkadaşlar öncelikle merhaba ben spora 3 aydır gidiyorum 4. Aya girecem ilk başladığımda piramit uyguluyodum ve hafta da 3 gün gidip 2 bölge çalışıyodum. Şimdi ise tek bölgeye geçtim ve 5 gün gidiyorum "pazartesi, salı, perşembe, cuma, cumartesi" ve bazı videolar izledim tek bölgenin ve 5+ gün giderseniz kas yapamazsınız söylentisi var şimdi sizce hangi programa uymalıyım yardım ederseniz çok sevinirim.

5 gün gitmeniz sizi fazla yorabilir çünkü kaslar dinlendiği vakit gelişiyor.Eğer split program uyguluyorsanız haftada 4 gün idealdir.

Ben pazartesi göğüs+mide
Salı kanat+mide
Perşembe omuz
Cuma ön kol arka kol
Cumartesi de bacak +mide
Ve hepsi en az 5-6 hareket sizce hangisini birleştirmeliyim ?

büyük kas grupları için 4-5 hareket küçük kas grupları için 2-3 hareket yeterli bence.Sırt arka kol girebilirsin.Omuz ön kol girebilirsin veya göğüsle ön kol.Ama bacağa tek gün ayırman iyi olmuş.

Ama arka kol ile ön kolu aynı gün çalışınca çok iyi olduğunu gördüm zaten eski programım öyleydi bi video izledim günde 5+ gün çalıştığınızda gram gelişmezsiniz aksine var olanı da harcar ve küçülebilirsiniz diyor videoda bu
Napacağımı hiç bilmiyorum yardım edersen çok sevinirim

Antrenman sistemi kişiden kişiye farklılık gösterir sende bunu deneyerek anlarsın zaten.5 gün çok fazla bana göre.Güzel beslenip dinlenemezsen gelişim kaydedemezsin aksine gerileme yaşarsın.Dediğim gibi büyük kas gruplarına 4-5 hareket küçük kas gruplarına 2-3 hareket yeterli bana göre.Çoğu kişinin ilk başlarda yaptığı hata kollara 5-6 hareket giriyolar çok yanlış birşey 2-3 hareket yapıp 3-4 set yapmak ve yedire yedire yapmak daha çabuk gelişim sağlar.kendin nasıl istiyorsan öyle yap ama 5 gün fazla gelir.

Back
Yukarı