Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Arkadaşlar ben spora çok defa başlayıp bıraktım. Hiç düzenli yapamadım bu sporu.. Şimdi kararlıyım başladım 1 aydır gidiyorum protein + bcaa aldım. Spor salonu devlet spor salonu ve haftada 3 gün erkeklere açık. Haftada 3 gün gidiyorum çarşamba cuma ve pazar. Bu 3 günde tüm vücut çalışıyorum yaklaşık 2 saat salonda kalıyorum ön kol arka kol göğüs omuz karın squat dahi yapıyorum her bölgeden minimum 3-4 hareket 3 er set 10 ar kere.. Baya yorulaana kadar yapıyorum arkadaşlar diyor ki bölgeleri böl bi gün omuz ön kol bi gün arka kol göğüs diye fakat ben yeterli bulmuyorum bunu haftada 3 gün olduğu için. Her gittiğimde dediğim gibi tüm vücut çalışıyorum spordan önce bcaa spor sonunda protein kullanıyorum beslenmeme de dikkat ediyorum. 170 boyundayım 65 kiloyum hedefim 70 olmak. Baya et ve süt ürünleri tüketiyorum. Protein ağırlıklı besleniyorum. Siz bilenler yardım ederse sevinirim yanlış yaptığım nokta var mı tüm vücut çalışmam yanlış mı ne önerirsiniz..?
10 dk koşu bandı
bacak çalışması testesteron arttırdığı için koşu bandından sonra 3 set 10 tekrar squat
göğüs x4 hareket 3 er set 10 ar kere
omuz x4 hareket
sırt x2 hareket
ön kol x4 hareket
arka kol x4 hareket
ve son hareketler çıkmadan önce ;
mekik x3 30 tekrar (aşağı doğru yatay olan sehpada)
barfiks x3 10
şınav x3 10
hareketlerin bazılarını makinede bazılarını dumbell ile yapıyorum. zorlanabildiğim kadar ağırlıkla. her set ağırlık arttırarak ilerliyorum.
bu kadar.. 2 saate yakın sürüyor. yanlış mı yapıyorum doğru mu bilen aydınlatırsa sevinirim..
Her bölgeye en fazla 2 şer hareketi 3x10 olacak şekilde doğru ve kaldırabileceğin maks ağırlığın %70'iyle yapmanı ve antrenmanları max 1 saat içerisinde bitirmeni öneririm. Çok fazla hareket yaptığın görüşündeyim.
Göğüs/omuz/sırt çalışırken kollar zaten yeterince çalışacak. Onun dışında ön/arka kol diye ayırıp birde o kadar set/tekrar oldukça gereksiz. Yeni element bulmak yerine forumdaki tüm vücut çalışma sistemi konusundaki herhangi bir programı tercih etmen senin için çok daha faydalı olur.
Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Göğüs/omuz/sırt çalışırken kollar zaten yeterince çalışacak. Onun dışında ön/arka kol diye ayırıp birde o kadar set/tekrar oldukça gereksiz. Yeni element bulmak yerine forumdaki tüm vücut çalışma sistemi konusundaki herhangi bir programı tercih etmen senin için çok daha faydalı olur.