Haftada 2 kere aynı kas grubu çalışmak

Haftada 2 kere aynı kas grubunu çalışmak overtraining'e neden olur mu?
Benim 2 programım var mesela, 4 gün gidiyorum haftada.
Örnek olarak; Pazartesi göğüs, cumartesi göğüs çalışmak overtraining'e neden olur mu ?

şahsen ben de öyle yapıyorum fakat bi sorun çıkmadı.
pazartesi göğüs - biceps
salı sırt - kanat - triceps
çarşamba dinlenme
perşembe omuz - bacak
cuma dinlenme
cumartesi 1.güne dönüş yani göğüs - biceps
pazar dinlenme
ertesi pazartesi sırt - kanat - triceps
salı omuz - bacak

yani her hafta farklı bi kas grubunu 2 defa çalıştırmış oluyorum.bi sorun olmadı olacağını da zannetmiyorum.

şahsen ben de öyle yapıyorum fakat bi sorun çıkmadı.
pazartesi göğüs - biceps
salı sırt - kanat - triceps
çarşamba dinlenme
perşembe omuz - bacak
cuma dinlenme
cumartesi 1.güne dönüş yani göğüs - biceps
pazar dinlenme
ertesi pazartesi sırt - kanat - triceps
salı omuz - bacak

yani her hafta farklı bi kas grubunu 2 defa çalıştırmış oluyorum.bi sorun olmadı olacağını da zannetmiyorum.

Sorun cıkmaz tabiki ancak performans düşer şöyleki ;

1.gün gogus ile zaten tricepslerin calısıyor , üstüne bir biceps antremanı
2.günki yaptıgın kanat atremanı dünki biceps antremanından dolayı verimli geçmez cunku bicepslern yardımı ıle cekis hareketlerini yapmaktasın.
aynı seyi 2. gun yapacagın triceps antremanı ıcınde gecerli olabılır cunku gogus de tricepslerin yardımı ıle kaldırıyosun sonucta ağırlıkları.

Sorun cıkmaz tabiki ancak performans düşer şöyleki ;

1.gün gogus ile zaten tricepslerin calısıyor , üstüne bir biceps antremanı
2.günki yaptıgın kanat atremanı dünki biceps antremanından dolayı verimli geçmez cunku bicepslern yardımı ıle cekis hareketlerini yapmaktasın.
aynı seyi 2. gun yapacagın triceps antremanı ıcınde gecerli olabılır cunku gogus de tricepslerin yardımı ıle kaldırıyosun sonucta ağırlıkları.
çekiş hareketlerinin biceps ile değil ön kol ile alakası var :)
ben şahsım adına konuşayım ben de bi problem çıkmıyordu performansda da bi sıkıntı yok açıkçası.

ben şahsım adına konuşayım ben de bi problem çıkmıyordu performansda da bi sıkıntı yok açıkçası.

Anlatmak ıstedıgım verim düşer daha net nası anlatabılrm şöyle bir ornek mesela , bir gün gider ağır bir incline press yaparsın hemen ertesi gün omuz calısıcam dersin bir bakmısın front raise yapamıyorsun. Kast ettiğim bu , ha sende sorun yaratmaya bılır antremanın ne sıddette bılemem veyahutta yogun idmanlar atıyorsun vs vs.., ancak nolursa olsn 15 yasnda birinde muhakkak sıkıntı yaratır ;) Bu tabi ayrı bi konu arkadas farklı bırsey sormus

Sunu soylıyım haftada 2 gün şu aşamada gogus calısmanın sana hic bir fayda getirmez.

Anlatmak ıstedıgım verim düşer daha net nası anlatabılrm şöyle bir ornek mesela , bir gün gider ağır bir incline press yaparsın hemen ertesi gün omuz calısıcam dersin bir bakmısın front raise yapamıyorsun. Kast ettiğim bu , ha sende sorun yaratmaya bılır antremanın ne sıddette bılemem veyahutta yogun idmanlar atıyorsun vs vs.., ancak nolursa olsn 15 yasnda birinde muhakkak sıkıntı yaratır ;) Bu tabi ayrı bi konu arkadas farklı bırsey sormus

Sunu soylıyım haftada 2 gün şu aşamada gogus calısmanın sana hic bir fayda getirmez.

uuppsss doğru diyorsun.15 yaşında olduğunu bilmiyordum.+20 falan zannediyorum.
o zaman haftanın 3 günü gitmelisin kasımpaşa
pazartesi çarşamba cuma git diğer günler dinlen ve sıkı beslen.

Pull ups
lat pulldown
rowing(cable row, bentover barbell row, d.bell rowing)

Hareketlerini bicepsini kullanmadan yapıyorsan helal olsun, insan üstü bir varlıksın sen demekki.

Arkadaşım yanlış bilgilendirme milleti lütfen.
''Sırt hareketlerinde bicepsleriniz patlayacak gibi şişer.''
''Aslında bicepslerinizi asıl geliştiren hareketler sırt hareketleridir.'' Flexor'dan alıntı bunlar.
Sen bu mesleğe yıllarını vermiş ve onun örnek verdiği programları uygulayan birisi olarak bana ondan daha iyi bildiğini mi ima ediyorsun ?

Şunu da ekleyeyim ön kollarda çalışır artık sen hareketi nizami yapmıyorsun demek ki hepsi önkoluna vuruyor.

ben kendi hareketlerimden örnek verdim.açık konuşayım ben de hiç bicepslerde zorlanma olmuyor.kanat çalışırken ön kollar deli gibi zorlanıyor o kadar.

ben kendi hareketlerimden örnek verdim.açık konuşayım ben de hiç bicepslerde zorlanma olmuyor.kanat çalışırken ön kollar deli gibi zorlanıyor o kadar.

Diyecek bir şeyim yok sırt hareketlerinde bicepslerin kasıldığı bilimsel bir gerçek. İstersen hareketin nizamiyetini tekrar bir gözden geçir derim ben.

Diyecek bir şeyim yok sırt hareketlerinde bicepslerin kasıldığı bilimsel bir gerçek. İstersen hareketin nizamiyetini tekrar bir gözden geçir derim ben.
lat machine pully
lat pulldown
one dumbell rowing
reverse lat pulldown

bu 4 hareket var kanat programımda ama 1 kere bile bicepslarımın ağrıdığını hatırlamıyorum.sürekli önkol ağrı yapıyor.belki de benim yapımda sorun vardır.ama ben internetten araştırdığım,dergilerden okuduğum,videolardan izlediğimin yanında kendi tecrübelerimden kaynaklanarak da yazıyorum.ve kendi yaşadığıma göre bende bicepslar öyle muazzam derecede ağrımıyor.ön kollar çok ağrıyor ve titriyor o kadar.

Back
Yukarı