Haftalık 0.5-1.0 kg ağırlık kaybı idealdir ancak sporcularda 0.5 kg olması istenir. Eğer daha fazla ağırlık kaybı gerçekleşirse hem performans olumsuz etkilenebilir, hem yağsız vücut kütlesinde kayıp artabilir hem de dehidrasyon oluşabilir.
"Sporcular için uygun ağırlık kazanımı ve kaybı, haftada 0.5 kg (yarım kilo) dan fazla olmamalıdır. "
Kaynak göstermek gerekirse, bir sporcu beslenmesi rehberinde bu ifade geçiyor. (Sayfa 11)
Referans: Prof. Dr Gülgün Ersoy, Dr. Dyt. Aylin Hasbay, Sporcu Beslenmesi, 2008
Hesaplamaniza göre kaç kalori alıyorsunuz günlük?Yağ-Protein-Karbonhidrat oranı tam istediğim gibi. kalori az kalıyor.
Karbonhidrat oranını 100 den 140 a çıkarsam haftada kilo vermeyi 0.5 a indirsem nasıl olur?
Hesaplamaniza göre kaç kalori alıyorsunuz günlük?
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam boyunuz kaç? 2620 kalori almam gereken miktar demişsin ama bana çok geldi açıkçası. Bende defineye girdim ki yağ oranım fazla olduğundan boyun 174 78 kiloyum ben baktığımda benim gereken kalori miktarı 2200 civarı çıkıyor. Ben 2050 seviyelerinde günlük alıyorum. 100 gr karbo iyidir bence. Ancak sizi yönlendirmem açıkçası doğru olmaz yaptığım diyet de başarılı olabilirsem o zaman size önerilerde bulunabilirimGünlük almam gereken kalori; 2620
Aldığım kalori 1850-1900 definasyon yaptıgım icin düsürdüm, cok hızlı kilo veriyorum. karbonhidrat oranınımı arttırsam?
Evet dediğin gibi iyi olur. Karbonhidrat için güvenli sınır 50 gramdır. 50 gramın altına düşüldüğünde ketozis oluşabilir. Ancak Amerikan Diyetetik Birliği(ADA-Akademi)'ne göre karbonhidrat miktarı 130 gramın altına düşmemelidir.Yağ-Protein-Karbonhidrat oranı tam istediğim gibi. kalori az kalıyor.
Karbonhidrat oranını 100 den 140 a çıkarsam haftada kilo vermeyi 0.5 a indirsem nasıl olur?