Haftada 1 Kilo Vermek

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Wekil07
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Haftalık 0.5-1.0 kg ağırlık kaybı idealdir ancak sporcularda 0.5 kg olması istenir. Eğer daha fazla ağırlık kaybı gerçekleşirse hem performans olumsuz etkilenebilir, hem yağsız vücut kütlesinde kayıp artabilir hem de dehidrasyon oluşabilir.

"Sporcular için uygun ağırlık kazanımı ve kaybı, haftada 0.5 kg (yarım kilo) dan fazla olmamalıdır. "

Kaynak göstermek gerekirse, bir sporcu beslenmesi rehberinde bu ifade geçiyor. (Sayfa 11)
Referans: Prof. Dr Gülgün Ersoy, Dr. Dyt. Aylin Hasbay, Sporcu Beslenmesi, 2008

Haftalık 0.5-1.0 kg ağırlık kaybı idealdir ancak sporcularda 0.5 kg olması istenir. Eğer daha fazla ağırlık kaybı gerçekleşirse hem performans olumsuz etkilenebilir, hem yağsız vücut kütlesinde kayıp artabilir hem de dehidrasyon oluşabilir.

"Sporcular için uygun ağırlık kazanımı ve kaybı, haftada 0.5 kg (yarım kilo) dan fazla olmamalıdır. "

Kaynak göstermek gerekirse, bir sporcu beslenmesi rehberinde bu ifade geçiyor. (Sayfa 11)
Referans: Prof. Dr Gülgün Ersoy, Dr. Dyt. Aylin Hasbay, Sporcu Beslenmesi, 2008

Yağ-Protein-Karbonhidrat oranı tam istediğim gibi. kalori az kalıyor.

Karbonhidrat oranını 100 den 140 a çıkarsam haftada kilo vermeyi 0.5 a indirsem nasıl olur?

14 yaşındaki bir abin/kardeşin olarak sana söyleyeceğim
22 gün-24 veya daha az veya daha fazla olabilir gün sayısı
7.2 kilo verdim
103.8 den 66.6 ya düştüm

Günlük almam gereken kalori; 2620
Aldığım kalori 1850-1900 definasyon yaptıgım icin düsürdüm, cok hızlı kilo veriyorum. karbonhidrat oranınımı arttırsam?
Hocam boyunuz kaç? 2620 kalori almam gereken miktar demişsin ama bana çok geldi açıkçası. Bende defineye girdim ki yağ oranım fazla olduğundan boyun 174 78 kiloyum ben baktığımda benim gereken kalori miktarı 2200 civarı çıkıyor. Ben 2050 seviyelerinde günlük alıyorum. 100 gr karbo iyidir bence. Ancak sizi yönlendirmem açıkçası doğru olmaz yaptığım diyet de başarılı olabilirsem o zaman size önerilerde bulunabilirim

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yağ-Protein-Karbonhidrat oranı tam istediğim gibi. kalori az kalıyor.

Karbonhidrat oranını 100 den 140 a çıkarsam haftada kilo vermeyi 0.5 a indirsem nasıl olur?
Evet dediğin gibi iyi olur. Karbonhidrat için güvenli sınır 50 gramdır. 50 gramın altına düşüldüğünde ketozis oluşabilir. Ancak Amerikan Diyetetik Birliği(ADA-Akademi)'ne göre karbonhidrat miktarı 130 gramın altına düşmemelidir.
Sebebini soranlar olabilir. Beynin enerji kaynağı glikozdur. Ve beyin 1 saatte 6 grama yakın glikoz kullanır. 24x6=144 gram. Bazı kaynaklara göre 130 bazı kaynaklara göre ise 144 gramın altına düşülmemeli.
Makro örüntüsü için ise definisyonda %50-55 karbonhidrat, %20-25 yağ, %15-20(25 e çıkabilir) protein uygun olacaktır.

Back
Yukarı