Haftada 1 gün güç Çalışması ?

Merhaba Kolay gelsin Bayadır Konu Açmıyordum İş güç Spor Beslenme Derken forumuda takip edemiyordum Velasılkelam
Programım split haftanın 4 günü Spora gidiyorum Normalde 3 gün gidiyorum ama 1 günde biceps triceps çalışıyorum program gününü 5 e çıkarsam 1 gün Bench press deadlift squat Farmers walk egzersizleriyle güç egzersizi yapsam Olurmu yoksa fazlamı olur Çalışacağım günde normalde karın çalışıyordum ama Onun yerine güç çalışması yapsam verim alırmıyım

Merhaba Kolay gelsin Bayadır Konu Açmıyordum İş güç Spor Beslenme Derken forumuda takip edemiyordum Velasılkelam
Programım split haftanın 4 günü Spora gidiyorum Normalde 3 gün gidiyorum ama 1 günde biceps triceps çalışıyorum program gününü 5 e çıkarsam 1 gün Bench press deadlift squat Farmers walk egzersizleriyle güç egzersizi yapsam Olurmu yoksa fazlamı olur Çalışacağım günde normalde karın çalışıyordum ama Onun yerine güç çalışması yapsam verim alırmıyım
Soruya cevap verebilmek için antrenmanları tolere edebilme kapasitesi ve antrenmanın periyodizasyonu önemli.
Benim uygulamam çalıştığım kası o bölgeye özel güç çalıştığım hareketi uygulamak yani şöyle
Pzts-Quadriceps squat 3x3(sonra bodybuilding setleri)
Salı-Göğüz bench 5x5
Çarşamba-Hamstring deadlift 3x3
Perşembe-Lattismus barbell row 3x5
Gibi

Onun yerine programındaki temel hareketleri güç odaklı da yapabilirsin. Misal göğüs günü bench i 4-6 tekrar çalışırsın, üstüne yapacağın diğer hareketleri standart bb modunda 10-12 tekrar çalışırsın. Dediğin tarzda bir çalışma için ertesi günün mutlaka boş olması ve önceki gün çalıştığın kas grubunu dikkatli seçmen lazım. Saydığın squat, deadlift ve farmers walk sinir sistemini ciddi anlamda yoran hareketler, dikkatli olmazsan faydasından ziyade zarar görürsün.

Back
Yukarı