Haftada 1 İstediğini Ye Günü?

Öncelikle hepinize merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 1 aydır günlük 1000 kaloriyi geçmemeye çalışıyorum, günlük 1 galon su içiyorum ve yurtta olduğumdan çok sporsal faaliyet yapamasamda gün içerisinde ikindi ve akşam olmak üzere hafif - orta tempolarla dambıl, şınav, mekik, plank egzersizleri yapıyorum. Şu 1 ay içerisinde aldığım neticeyi beğeniyorum fakat bir arkadaşım bana yanlış yaptığımı, haftanın her günü böyle yaparsam vücudumun artık besinleri sadece depolamak için kullanacağını ve kilo veremeyeceğimi, haftada 1 gün istediğimi istediğim kadar (hatta o kusana kadar dedi) yiyebileceğimi söyledi. Şaşırdım ve sizlere de bir danışmak istedim. Vücut eğer her gün az yenirse alınan besini direk depolamak ister mi? Haftada bir kez böyle bir gün yapılmalı mı?

Dipçe: Forumda yeniyim arkadaşlar konuyu yanlış yere açtıysam şimdiden özür dilerim.

Merhaba kardesim hos geldin foruma.
Arkadasin soyledigi cumlenin kaynagini gosterebilir mi?
Yoksa laf olsun diye mi soyledi ?

Bildiğim kadarıyla vücudumuz nasıl yaptığı antrenmana alışıyor ise yediği besine de alışacaktır. Haftada veya on beş günde bir artık o sana kalmış cheat day yada cheat meal yapabilirsin. Bu vücudu şaşırtır ve seni bir nebze de olsa psikolojik olarak rahatlatır. Birde 1000 kalori oldukça düşük bir değer, bence cheatleri değil de 1000 kaloriyi sorgulamalısın. :)

:)
Merhaba kardesim hos geldin foruma.
Arkadasin soyledigi cumlenin kaynagini gosterebilir mi?
Yoksa laf olsun diye mi soyledi ?

Öncelikle teşekkürler sana da merhaba :)

Söyleyen arkadaş daha önce kiloluydu ve böyle verebildiğini, ona bunu tavsiye ettiklerini söyledi.[DOUBLEPOST=1478862461][/DOUBLEPOST]
Bildiğim kadarıyla vücudumuz nasıl yaptığı antrenmana alışıyor ise yediği besine de alışacaktır. Haftada veya on beş günde bir artık o sana kalmış cheat day yada cheat meal yapabilirsin. Bu vücudu şaşırtır ve seni bir nebze de olsa psikolojik olarak rahatlatır. Birde 1000 kalori oldukça düşük bir değer, bence cheatleri değil de 1000 kaloriyi sorgulamalısın. :)

Ya aslında daha yeniyim ve nasıl bir program oluşturacağım hakkında bir bilgim yok. Bilgili olan arkadaşlar biraz yardımcı olabilirse :/

1000 kaloriyle hayata tutunmaya çalışma metabolizmanı bozarsın yavaşlar metabolizman kilo versen bile çok berbat sonuçları olur

Tekrardan merhaba arkadaşlar, dediklerinizi düşünüp biraz da araştırma yaptıktan sonra yaptıklarımın gerçekten benim için kötü sonuçlar vereceği kararına vardım (kilo versem bile).

Ancak nereden başlayacağımı, vücudumu ve sağlığımı bozmadan nasıl kilo vereceğim hakkında bir bilgim yok :( yardım edebilirseniz çok mutlu olurum. En azından bir arkadaşla bile konuşabilirsem :/

Yaşını , boyunu , kilonu , ne iş yaptığını , haftada kaç gün spor salonuna gidiyosun onları yaz yardımcı olalım

Tabi ki hemen şöyle;
Boy: 172 cm
Kilo: 90 kg
Öğrenciyim, spor salonuna gitmiyorum, yurtta kalıyorum (çok boş vaktim yok), kendi çapımda günde 30-45 dakika dambıl, mekik, şınav, plank egzersizleri çalışıyorum.

Yurtta çıkan kahvaltıda bir etkim olmadığı ve ne çıkacağını daha önceden bilemediğim için kendi dolabımda bulundurduğum besinleri tüketiyorum.

Günlük beslenmem ise; sabah kalktığımda 200 ml süt içerisinde 30 gram protein müsli yiyorum. 7-8 adet badem ve fındık içi alıp 10.30 gibi onları tüketiyorum. Ve ayriyetten günde 2 adet elma yiyorum. 4 litre su içiyorum, bitki çayı içiyorum, maden suyu içiyorum.

Bir günlük beslenmem yukarda, bunların dışında bir şey yemiyorum arkadaşlar.

Yanlış yoldasın 1000 kalori ile nasıl ayakta kalıyosun vücuduna zarar hem ağırlıkta çalışıyosun haftada 1 cheat meal günü nasıl yapılır söyliyim sadece diyet te degil clean bulk ta da yapılır eğer her gün antremanın hakkını verdiğini düşünüyorsan vücudun yorgun düşmüş ise ve glikojen depolarını fullemen gerektiğini anlayabiliyosan tabi bu vücudunu tanıman ile ilgili o gün 1 öğün de ne istersen yiyebilirsin arkadaşın çok boş konuşmuş bilgisi olmadan

Yaşın daha 17 , gelişim çağındasın , kendini bu kadar kasma bence çünkü boy atma ihtimalin var . Ben senin yerinde olsam kesinlikle önce bir spor salonuna yazılırım . Sporsuz kilo verirsen çok kötü olur , Full body tarzı çalış daha çok kalori harcarsın , beslenmeni 1800 - 2000 kalori arası tut , 3 ana öğün yap , kendi yemeğini yapma şansın varsa sabah yumurta , lor , yulaf , salatalık , domates falan yap eğer direkt ağırlık çalışırsan antrenman sonrası hııt kardiyo yap , ya da kardiyo ile başlarsan 40 -50 dakika arası tut kardiyo'yu , biraz kilo verdikten sonra ağırlık çalışmasına başlayabilirsin ( bu senin tercihine bağlı kardeşim ) öğünlerin arasına 4-5 saat koy , glisemik indeksi düşük besinler tüket ( bulgur , yulaf , tavuk göğsü , yumurta , nohut , yoğurt , elma , domates , salatalık vs ) seni uzun süre tok tutacaktır . Kesinlikle spor salonuna yazıl kardeşim , başarılar kardeşim .

Back
Yukarı