Hafizayi Güçlendirme Teknikleri

Konusu 'Kültür Sanat Bilim Seyahat' forumundadır ve FREELEO tarafından 25 Ocak 2008 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 3 üye.
  1. FREELEO
    Offline

    FREELEO Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2008
    Mesajlar:
    94
    Beğenileri:
    28
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    ozgur
    Yer:
    BALIKESİR/BURHANİYE
    Dr. Garry Small

    Bazen her şeyi unutmamıza rağmen, hafızamızı geliştirmek için günlük yaşantımızda yapabileceğimiz adımlar vardır.Hafızayı geliştirme sadece günlük yaşamımızı kolaylaştırma açısından yardımcı olmaz aynı zamanda da zihinsel olarak meydan okuma yapma için yapılan şeyler Alzheimer’a karşı bizi korur. Son çalışmalar, daha fazla zihinsel çaba gerektiren boş vakit aktivitelerine daha çok vakit harcayan yaşlı yetişkinlerin Alzheimer’a yakalanma riskinin daha az olduğunu ve zihinsel olarak uyarıcı çevrede yaşayan hayvanların çok büyük hafıza merkezlerine sahip olduklarını gösteriyor. Küçük, mümkün değişiklikler ile hafızanızı güçlendirebilirsiniz.

    Hafızanızı geliştirmenize yardımcı olacak bu adımları deneyin ve beyin zindeliğinizi en yüksek seviyeye çıkarın ve Alzheimer hastalığını atlatın.
    Stres hafıza ve beyin sağlığı için iyi değildir. Araştırmalar stres altında olan hayvanların daha küçük hafıza hücrelerine sahip olduklarını gösteriyor. Bu yüzden stres azaltma programı hafıza gücünüzü arttırma alanında çok yararlı olabilir ve ayrıca fiziksel sağlığınızı geliştirebilir.

    Stresi azaltmak için aşağıdaki egzersizleri denemek isteyebilirsiniz..
    • Gün boyunca stres azaltma molaları verin. Derin nefes alma, canlı yoga stresi veya meditasyon gibi stres azaltma egzersizlerini 2 dakikada yapabilirsiniz.
    • İş ve dinlenmeyi dengeleyin. Eşit sastlerde çalışın ve dinlenme aktivitelerinede zaman ayırın. Bazı insanlar için boş zaman ekleme yardımcı olabilir.
    • İyi bir uyku çekmek.
    • Kafein azaltmak
    • Düzenli olarak egzersiz yapmak
    • Gerçekci beklentiler oluşturmak
    • Gülmenize izin vermek
    Zihinsel egzersizler, beyniniz için sıçrayan bir kukla oyuncağı gibidir. Beyin bulmacası, çapraz bulmaca, kelime kelime bulmacası veya görsel bulmaca gibi değişik bir şekilde zihinsel olarak problemleri çözmeye çalışın. Eğlendiğiniz şeyleri ve zorlukları bulmak anahtardır fakat ne çok zor nede çok kolay olsun. Zaman geçtikçe daha iyi olduğunuzda, daha zor bulmacalar ile çalışabilirsinizİşte bu diyet için 4 öğe:
    1. Yediğiniz kadar kalori aldığınızı unutmayın. Çok fazla yerseniz, aşırılı kilolu olabilirsiniz ve bu da diyabet ve yüksek tansiyon gibi hastalıklar riskini arttırır.
    2. Yediğiniz yağı düşünün. Omega 3 yağı, zeytin yağı, balık ve ceviz içeren yağlar beyin için iyidir. Tam yağlı süt gibi hayvansal ürünlerden gelen yağlardan kaçının.
    3. Antioksidan bakımından zengin olan yiyeceklere odaklanın. Bu diyet çeşidinde deney hayvanları artan zihinsel kabiliyet gösterirler. Yeşil yapraklı sebzeler veya meyveler gibi C ve E vitamini bakımından zengin olan yiyecekleri yemeye çalışın.
    4. Yediğiniz karbonhidratları düşünün. Su katılarak hazırlanan ve işlenmiş yiyecekler, beynimizin gereği gibi işlevini getirmemesine neden olan kan şekerinizi yükseltebilir ve diyabet olma riskinizi arttırabilir.
    Uzun dönemde hafızanızı güçlendirme yaşam tarzınızı değiştirmede bir bağlılık yaratabilir. Hafızanızı güçlendirmek için bu dört adıma devam etmenin yanında, aşağıdaki tavsiyeleri de deneyin:
    1. Hala sigara içiyorsanız, bırakın. Alkol alıyorsanız; belli bir ölçüde yapın.
    2. Sizin için anlamı olan aktiveler yapın. Dışarı çıkın ve sosyalleşin!
    3. Fiziksel olarak hasta olduysanız; bunu ciddiye alın. Bir an önce doktorunuza görünün iş işten geçtikten sonra değil.
    4. Düzenli olun. Genellikle kaybettiğniz şeyleri belli bir yere koyun. Örneğin anhtarlarınız için mutfağınızda askı kullanın veya hergün gözlüklerinizi belli bir yere koyun. Not defteri veya organizatör kullanmak ve günlük rutinleri yaratmak/ oluşturmak bazı şeyleri daha iyi hatırlamamızı yardımcı olabilir.
    VİLLAGE TÜRKİYE SİTESİdumbelllls
     
    josef_1531, kimodedim ve diez bunu beğendi.
  2. tLg
    Offline

    tLg Yeni Üye

    Katılım:
    3 Ocak 2008
    Mesajlar:
    202
    Beğenileri:
    66
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    tLg
    cok yararlı bılgıler bunlar kafain i bılıyordum bıraz sınırlılık yapıyo ıcmesende almasanda yıne sınırlılık yapıyo :):)
     
  3. salvadore_xp
    Offline

    salvadore_xp Üye

    Katılım:
    25 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.113
    Beğenileri:
    531
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul and Giresun
    MElih Duyar'ın buna dair bir sürü seti var. Kulanan bir arkadaşım ( Hukuk'ta okuyordu) herşeyi ilişkilendirmeye çalışıyorsun; kitap bunun gibi egzersizlerle dolu, belli bir süre sonra vücut herşeyi otomatik ilişkilendirmeye başlıyor ve ister istemez bilgiler daha kalıcı oluyor demişti. Ama derslerine pek bir katkı sağlamadığını düşünüyordu. Başka kullanan var mı?
     

Sayfayı Paylaş