Hafif Skolyoz +Biraz Kifoz(Kamburluk) + Omuz Kağağı Gevşekliği Barfiks ile Düzeltme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Korgem
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Korgem

Üye
Merhaba arkadaşlar. Sol omuz kapağımda darbeye bağlı gevşeklik oldu. Ters ve sol kolumun arkada olduğu hareketlerde çıkabiliyor. Az skolyoz(sol omzum üstte) azda kifoz(kamburluk) sahibiyim. Öğrendiklerime göre kifoz omur sayısındaki fazlalıktan da kaynaklanabiliyor benim ki duruş bozukluğu. Sol omuz kapağı gevşekliğini omuz kaslarını kuvvetlendirerek kapatabilirim.

Barfiks tüm sorunlarımı birden çözmek için uygun gibi duruyor. Kendimce 2 Gün aralıklarla barfiks çalışmak iyi olabilir. Uzman arkadaşların yardımına ihtiyacım var ? Ne yapabilirim ?

Güncel

Söylediklerinden anladığım kadarıyla omzunda travmaya bağlı bankard lezyonu oluşmuş olabilir. Omzu eklemde stabil tutan labrumda yırtık olabilir. Öncelikle bi doktora gidip MR çektirmen iyi olacaktır. Egzersiz olarak ne yapabilirim dersen HAFİF ağırlıklarla omuz kuşağı kaslarını geliştirebilirsin. Birkaç egzersiz linki koyacağım doğru şekilde uygularsan faydasını göreceksindir. Kifoz içinse sırt kaslarını kuvvetlendirmen gerekir barfiks yapabiliyorsan etkili olur. Skolyoz ise daha çok omurga kemikleriyle alakalı bir durum olduğundan daha özel bir tedavi gerektirir. Eğer imkanın varsa fizik tedavi almanı öneririm.

Söylediklerinden anladığım kadarıyla omzunda travmaya bağlı bankard lezyonu oluşmuş olabilir. Omzu eklemde stabil tutan labrumda yırtık olabilir. Öncelikle bi doktora gidip MR çektirmen iyi olacaktır. Egzersiz olarak ne yapabilirim dersen HAFİF ağırlıklarla omuz kuşağı kaslarını geliştirebilirsin. Birkaç egzersiz linki koyacağım doğru şekilde uygularsan faydasını göreceksindir. Kifoz içinse sırt kaslarını kuvvetlendirmen gerekir barfiks yapabiliyorsan etkili olur. Skolyoz ise daha çok omurga kemikleriyle alakalı bir durum olduğundan daha özel bir tedavi gerektirir. Eğer imkanın varsa fizik tedavi almanı öneririm.

Sayın Hydraa ilginiz için teşekkür ederim. MR çektirdim. Doktor omuz kapağı gevşekliği dedi. Omuz kaslarını güçlendirmenin faydasını göreceğimi de söylediğiniz gibi belirtti. Barfiks hareketlerinin skolyoz için faydalı olacağını düşünüyorum. Yaptığım araştırmalar bu yönde sonuç vardı. Bilgisi olan var mı ?

Kapsülde gevşeklik var ise rotator cuff dediğimiz kas grubunu geliştirmek omzu daha stabil hala getirmeye yardımcı olacaktır. Zaten ileri derece yırtık olsa doktor cerrahiye yönlendirebilirdi. Bu durumda fazla zorlamadan omuz kapsülünü tutan kasları yukarda linkini attığım egzersizlerle geliştirebilirsiz. 15-20 tekrar 2-3 set hafif ağırlıklarla çalışman ilk etap için daha iyi olur. Yoksa sakatlığı ileri duruma da götürebilirsin. Barfikse gelirsek asılı kaldığında yerçekimi etkisi ile omurlara bir bakımdan traksiyon uygulamış oluyorsun. Bu da söylediğiniz gibi skolyoz için faydalı bir durumdur. Ama kesin çözüm olur mu orası tartışılır

Kapsülde gevşeklik var ise rotator cuff dediğimiz kas grubunu geliştirmek omzu daha stabil hala getirmeye yardımcı olacaktır. Zaten ileri derece yırtık olsa doktor cerrahiye yönlendirebilirdi. Bu durumda fazla zorlamadan omuz kapsülünü tutan kasları yukarda linkini attığım egzersizlerle geliştirebilirsiz. 15-20 tekrar 2-3 set hafif ağırlıklarla çalışman ilk etap için daha iyi olur. Yoksa sakatlığı ileri duruma da götürebilirsin. Barfikse gelirsek asılı kaldığında yerçekimi etkisi ile omurlara bir bakımdan traksiyon uygulamış oluyorsun. Bu da söylediğiniz gibi skolyoz için faydalı bir durumdur. Ama kesin çözüm olur mu orası tartışılır

Sayın Hydraa daha önce yukarıda gösterdiğiniz egzersizlere benzer hareketleri yapma girişiminde birçok kez bulundum. Ne yazık ki hepsi başarısızlıkla sonuçlandı. Bu girişimi barfiskte başarabileceğime inanıyorum. Evde kendi imkanlarımla yapacağım barfiks hareketi öncesi nasıl bir ısınma önerirsiniz ? Dilerseniz vücudumun tipini kas-güç durumunu görmeniz için bir fotoğrafımı koyabilirim. Boyum 1.93 kilom 76-77 kg. Daha önce aktif olarak spor yaptığım dönemler oldu.

Linkteki hareketleri ağırlık kullanmadan uygulamanız omzunuz için iyi olacaktır. Ayrıca kolunuzu 90 derece yana açıp parmaklarınızla sanki daire çizer gibi çevirmeniz ve dairenin çapını giderek büyütmeniz de ısınma için faydalı olacaktır

Linkteki hareketleri ağırlık kullanmadan uygulamanız omzunuz için iyi olacaktır. Ayrıca kolunuzu 90 derece yana açıp parmaklarınızla sanki daire çizer gibi çevirmeniz ve dairenin çapını giderek büyütmeniz de ısınma için faydalı olacaktır
90 Dereceden başlayıp daireyi zamanla büyütme hareketini biliyorum. Isınmam için faydalı olacaktır. Videolardaki hareketler omuz için faydalı gözüküyor yinede ısınmakta kullanabileceğim hareketlere benzemiyor. Başka bir öneriniz var mı ? Ekleyeceğiniz başka hareket var mı ?

Hocam sıkıntınız omuz kapsülünde olduğu için çevresindeki kasları egzersiz öncesi çalıştırmak egzersize hazır hale getirmek gerekir. Isınmamış gergin haldeki bir kas yaralanmaya açık durumdadır. Linklerdeki hareketler abduksiyon external ve internal rotasyona katılan kas gruplarını ısıtmanıza yarar. Bunlarda rotator cuff kaslarının asıl fonksiyonlarını içerir. Yani size burdan 5 dakika koşun filan yazsam bu sizi sadece kardiyovasküler olarak egzersize hazır hale getirir. Sakatlığınız için spesifik bir fayda göstermez. Benim söyleyebileceklerim bunlar. Başarılar dilerim

Hocam sıkıntınız omuz kapsülünde olduğu için çevresindeki kasları egzersiz öncesi çalıştırmak egzersize hazır hale getirmek gerekir. Isınmamış gergin haldeki bir kas yaralanmaya açık durumdadır. Linklerdeki hareketler abduksiyon external ve internal rotasyona katılan kas gruplarını ısıtmanıza yarar. Bunlarda rotator cuff kaslarının asıl fonksiyonlarını içerir. Yani size burdan 5 dakika koşun filan yazsam bu sizi sadece kardiyovasküler olarak egzersize hazır hale getirir. Sakatlığınız için spesifik bir fayda göstermez. Benim söyleyebileceklerim bunlar. Başarılar dilerim

Sayın Hydraa sabırla çok sayıda soruma cevap verdiğinizin farkındayım. Söylediklerinizi ciddiye aldığımı önem verdiğimi bilmenizi isterim. Anlam veremediğim eylemleri gerçekleştirmem. Sizin tavsiyelerinizi anlamaya sindirmeye çalışıyorum. Tam olarak neyi neden yaptığımı anladığım bir sisteme oturttuğum zaman disiplinli bir şekilde çalışacağıma eminim. Emeğiniz ilginiz için teşekkür ederim. Önerdiğiniz videolar arasında 3. olan yerde yapılan çok uzun vakit alarak ısı kaybına neden olabilecek bir hareket gibi yorumladım. Bu yüzden çekindim. Kafama oturttuğum gibi verdiğiniz bilgiler ışığında çalışmalara başlayacağım.

Son linkteki hareketi yatarak yapmak zorunda değilsiniz zaten. O pozisyonda ağırlığı yerçekimine karşı hareket ettirdiğimiz için harekete artı bir direnç katılmış olur. Bu da yapılan fazla yükleme ile kas gelişimine daha fazla katkı sağlar. O linkteki hareketi 2. Linkteki hareket gibi ayakta yapabilirsiniz bu sefer kolunuzu dışa değil de içe çevireceksiniz. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Başarılar

Back
Yukarı