Hadise ve İstiklal Marşı

Haidsnin yaptığı doğru mu

• Total voters
    21
uyarı : olayı siyasete getirmeyelim..!

istiklal marşının bestesi kulaklara aşina geldiği için güzel geliyor..bizlere çoğumuza çocukluğumuzu hatırlatıyor..duygusal baktığımızda tabi..

şiir belkide türk tarihinin en güzel şiiri..sonunda ödül verildiğini öğrendiği için şiirini komiteye göndermeyen bu benim değil vatanımın malıdır diyen , ücrete mukabil yazmadım diyen akifin eseri..

fakat marşın bestesi sözleri ile uyumlu değil..bu zaten apaçık ortada.."diro benim", "larda yüzen alsancak" ifadelerini ilkokulda yıllarca çözememiştim çocuk kafamla..

çok daha güzel dokunaklı bir beste olabilirdi..amerikalıların, rusların besteleri dehşettir mesela..ama iş işten geçti gibi artık..bu beste ruhumuza yerleşti..

buarada ecnebinin ayakta dinlemesinin sebebi marşın bestesi değil marşın sahibi halkın yani türk halkının marşına bakışı ve saygısıdır..

ben zaten bestesi için ayakta dinliyorlar diye bir anlamda bulunmamıştım.Demek istediğim böyle saygı duyulan bir milli marşın bu şekilde yorumlanması pek yakışmıyor.

Aslında marşın bestesi bencede daha iyi olabilir "larda yüzen alsancak" "diro benim" ifadeleri çok garip oluyor aslında ama artık bu şekilde oturmuş yapılcak birşeyde yok.Yani keşke baştan bu yanlışın farkına varılsaydı daha iyi bir beste yapılabilirdi.

Bestemiz de çok iyi şiir de çok iyi ama ikisi arasında uyum pek yok. Bestemiz bence en az Sovyet marşı kadar güzel. Ama söylemesi zor bir marş bizim marşımız. Hadise çok güzel söylemiştir bence. Değiştirdiği birşey yok, sadece kendi yorumunu katmış. Siz çıkın söyleyin bakalım Hadise kadar düzgün okuyabilecek misiniz?

uyarı : olayı siyasete getirmeyelim..!

istiklal marşının bestesi kulaklara aşina geldiği için güzel geliyor..bizlere çoğumuza çocukluğumuzu hatırlatıyor..duygusal baktığımızda tabi..

şiir belkide türk tarihinin en güzel şiiri..sonunda ödül verildiğini öğrendiği için şiirini komiteye göndermeyen bu benim değil vatanımın malıdır diyen , ücrete mukabil yazmadım diyen akifin eseri..

fakat marşın bestesi sözleri ile uyumlu değil..bu zaten apaçık ortada.."diro benim", "larda yüzen alsancak" ifadelerini ilkokulda yıllarca çözememiştim çocuk kafamla..

çok daha güzel dokunaklı bir beste olabilirdi..amerikalıların, rusların besteleri dehşettir mesela..ama iş işten geçti gibi artık..bu beste ruhumuza yerleşti..

buarada ecnebinin ayakta dinlemesinin sebebi marşın bestesi değil marşın sahibi halkın yani türk halkının marşına bakışı ve saygısıdır..

Amacım olayı siyasete getirmek değildi, hatta hiç bir partiyi ve ya mevcut hükümeti de eleştirmek değildi. Hatta bu yorumu beğenmeyenlere aa nasıl beğenmezsiniz zevksizler demek de değildi. Benim eleştirdiğim nokta, Bu kadar hassas, bu kadar narin bazı aydınlarımızın(!) daha mühim konularda niyeyse pekte o kadar hassas o kadar narin olmamaları. Ama bizim aydınlarımız(!) böyledir, hemen kafasına vurur adamın. Sen nasıl böyle okursun bakayım bizim caaanım İstiklal Marşımızı derler. Umarım bu adamlar yüzünden bir gün elimizde sadece şanlı Ay Yıldızlı bayrağımız ve İstiklal Marşımız kalmaz.

Back
Yukarı