Hacimlenirken göbek çıkması

aktemree

Üye
20 gün oldu yaklaşık spora başlayalı hacimlenmeye çalışırken diğer bölgelerimde gelişim oluyor ama göbeğim de çıkıyor yardımcı olabilecek biri var mı ?

Biraz daha detaylı açıklayabilirmisin
şöyle anlatayım, pilav makarna karbonhidrat ancak beyazsa iyi değil. bunların yerine protein ağırlıklı ve kompleks karbonhidratlarla beslen. yani şeker kullanma, cici bebe yeme, bunların yerine buğday, arpa, bulgur, tam buğday unuyla yapılmış makarna, tam buğday unu gibi şeyler tüket. mesela pizza makarna gibi ürünleri dışardan almak yerine kendin tam buğday unuyla yap. ayrıca bakliyat da tüketebilirsin.

yağlanmadan hacim artmaz önemli olan bu yağlanmayı minumumda turmak, kas kazandıktan sonra o yağları definasyonda yok etmeye çalışılır, bu olay 3 aşağı 5 yukarı bu şekilde

Gün içerisindeki hareketini arttırmaya çalış, ufak ta olsa kardiyo yapmaya çalış , minimum yağlanmak için yattığın yerden ağırlık basmak yetmez

Yağlanmadan hacim artar(göbeklenmeden,bel kalınlasmadan). İleri seviye değilseniz. Kendimden biliyorum. İlk 4 ay kilom nerdeyse aynı kaldı bel inceldi diğer olculer arttı. Kendi konumda fotoğraflar var bakabilirsiniz.
Karbonhidratı abartmadan alacaksınız. Kilonuzu bilmiyorum ben 80 kilo 183 boydayım. Günde genelde 1, çok nadiren 2 tabak pilav makarna yedim o da normal porsiyon ,tabağı doldurmadan.

Yağlanmadan hacim artar(göbeklenmeden,bel kalınlasmadan). İleri seviye değilseniz. Kendimden biliyorum. İlk 4 ay kilom nerdeyse aynı kaldı bel inceldi diğer olculer arttı. Kendi konumda fotoğraflar var bakabilirsiniz.
Karbonhidratı abartmadan alacaksınız. Kilonuzu bilmiyorum ben 80 kilo 183 boydayım. Günde genelde 1, çok nadiren 2 tabak pilav makarna yedim o da normal porsiyon ,tabağı doldurmadan.
senin dediğin vücut anatomin müsaitse olur 2.si gün içi akvitede çok önemli (masa başımı çalışıyorsun yoksa işin ayaktamı)

en basiti kalori hesabı yapmakdır..
imzamdaki linkteki hesap fena değil..
almanız gereken kaloriyi temiz gıdalardan alın (glisemik indeksi düşük gıdalar) ve kalorinin içinde proteinin payını %30 seviyelerinin altına indirmeyin.ayrıca karbonhidratı dediğim gibi GI düşük gıdalardan alırsanız ve %40 seviyelerinin çok üzerine çıkmazsanız yağlanma konusunda çok sorun yaşamazsınız..
ha alabiliyorsanız %50 protein %35 karb %15 yağ alın .. bu yağsız kalmak için en garantilisidir ama çok zordur..

başka bir nokta toplam kalorinizi gün içinde alamazsanız bile temiz karb.kaynakları almıyorsanız yani ekmek şekerli içecekler tatlılar bisküviler gibi GI.si yüksek gıdalar yiyorsanız yine göbek yağlanır..

vücut tiplerine göre örnek beslenme yüzdelerini de şuraya bırakayım ;)
Ektomorf
%25 protein, %55 karb, %20 yağ
Endomorf
%35 protein, %25karb, %40 yağ
Mezomorf
%30 protein, %40 karb, %30 yağ

en basiti kalori hesabı yapmakdır..
imzamdaki linkteki hesap fena değil..
almanız gereken kaloriyi temiz gıdalardan alın (glisemik indeksi düşük gıdalar) ve kalorinin içinde proteinin payını %30 seviyelerinin altına indirmeyin.ayrıca karbonhidratı dediğim gibi GI düşük gıdalardan alırsanız ve %40 seviyelerinin çok üzerine çıkmazsanız yağlanma konusunda çok sorun yaşamazsınız..
ha alabiliyorsanız %50 protein %35 karb %15 yağ alın .. bu yağsız kalmak için en garantilisidir ama çok zordur..

başka bir nokta toplam kalorinizi gün içinde alamazsanız bile temiz karb.kaynakları almıyorsanız yani ekmek şekerli içecekler tatlılar bisküviler gibi GI.si yüksek gıdalar yiyorsanız yine göbek yağlanır..

vücut tiplerine göre örnek beslenme yüzdelerini de şuraya bırakayım ;)
Ektomorf
%25 protein, %55 karb, %20 yağ
Endomorf
Mezomorf
%30 protein, %40 karb, %30 yağ

Endomorf olmak çok zor :D

Endomorf

Acaba kaç grama tekabül ediyor yediğiniz piav.. Mesela günde 300-350 gram pilav(pişmemiş ağırlık) yemek çok mudur sizce?

Acaba kaç grama tekabül ediyor yediğiniz piav.. Mesela günde 300-350 gram pilav(pişmemiş ağırlık) yemek çok mudur sizce?
Yalnız ben basladığımda vücudum cok sarkıktı özellikle meme uçlarım. Yani benim durumum doğru örnek olmayabilir yanlıs yönlendirmiyim.Adminin söyledikleri genel bilgi. Benimkiler ise sadece kendi üzerimdeki tecrübelerim,doğru olmayabilir. Sorunuzu cevaplayacak olursam o kadar gr etmez. Çünkü makarnayı bile yarım paketten birazcık az yapıyordum.

eğer yağlanmak istemiyorsan 5 kaşık pirinç pilavı (lapa) yeterli olacaktır grama o kadar kafayı takmayın yarışmacı değilsen...

Back
Yukarı