Hacim için biceps mi yoksa triceps mi ? Bicep-triceps ile ilgili tartişalim biraz :)

Hacim için biceps mi triceps mi arkadaşlar ? Hacim çalişan arkadaşlar nasil , hangi hareketlerle kaç set , kaç tekrar şekilde çaliştiklarini yazmalarini rica ediyorum.. Biceps sadece öne çizgi yapip şekilli durmasini mi gösterir yani bütün herşeyi burda tartisalim bilmeyenlerde ogrensin yeni şeyler kapalim :)

hacim tricepsle sağlanır. ama bicepsle sağlanmaz diyemeyiz. %70 triceps %30 biceps diyelim en iyisi. kendimden örnek vermek istiyorum. push down hareketiyle kollarım ciddi anlamda hacim kazandı. 15-12-10-8 li setlerle yapıyorum. ama tele avuç içlerinizin birbirine baktığı bir alet takın. eller yere bakarak yapıldığında arka tricepse, avuç içlerine bakarak yapıldığında yan tricepslere yani kolu hacimli gösteren yere biner yük. karışık gelmiş olabilir affola :)

2. olarak; dumbbell incline curl veya diğer adıyla 45 derece curl ve scott curl hareketleride bicepsleri uzatmaya yarayan hareketler olduğu için bicepsleri büyük göstermekte çok etkilidir.

Forumda konu mevcut gerçi ama yinede halk arasında biceps, ama gerçekde tricepsidir.
Nedeni ise. Genelde çevremizdekiler kolun bicep tarafına bakalar. Kolunu sıktığında bicepse tutarlar vs. Kolun gelişmiş derler. Ama gel gelelim kolu sıktığında tricepsin yanında biceps devede pire gibi oluyor. Aynada baktığında triceps ile bicepsi görünce bicepsden soğuyosun :D.

evet , bu zamana kadar bnde tam olarak bicepsle büyüyor die biliyordum ama ıdmanda calısırken kafada odaklanıp bakınca neyın nasıl calıstıgnı cozmus durumdayım bilmeyen arkadaşlarada yardımcı olalım dıe boyle bi konu açtım hayırlısı :))

kolu 4 parçaya ayırırsak 3ü triceps 1i biceps. biceps önde olan kısım olduğu için böyle bir yanılma olabilir evet :) ama olay arkadaki tricepslerde biter. mesela itme kuvvetini burdan veririz ki buda bench pressi doğrudan etkiler.

hacim tricepsle sağlanır. ama bicepsle sağlanmaz diyemeyiz. %70 triceps %30 biceps diyelim en iyisi. kendimden örnek vermek istiyorum. push down hareketiyle kollarım ciddi anlamda hacim kazandı. 15-12-10-8 li setlerle yapıyorum. ama tele avuç içlerinizin birbirine baktığı bir alet takın. eller yere bakarak yapıldığında arka tricepse, avuç içlerine bakarak yapıldığında yan tricepslere yani kolu hacimli gösteren yere biner yük. karışık gelmiş olabilir affola :)

2. olarak; dumbbell incline curl veya diğer adıyla 45 derece curl ve scott curl hareketleride bicepsleri uzatmaya yarayan hareketler olduğu için bicepsleri büyük göstermekte çok etkilidir.

evet sana bu konuda katııyorum zaten sana sormuştum sn bana soylemıstın bu konuda :D 15-12-10-8 agırlık arttırarak bende calısıyorum cok güzel verim alıyorum :)

Triceps hacimli gösterir.Ama bu biceps çalışmamak anlamına gelmiyor hepsi bır bırını tamamlıyor sonuçta

Triceps hacimli gösterir.Ama bu biceps çalışmamak anlamına gelmiyor hepsi bır bırını tamamlıyor sonuçta

Biceps body' in olmasa olmazı zaten. Biceps' i hareketlerin neredeyse %70 80 inde kullanıyoruz. Hacim yönünden sadece Triceps daha önemli o kadar.

verim almana sevindim resimleride koy bi ara bakalım gelişmene :)

en yakın zamanda koyucam yalnız bu içe ve dışa olarak demişsin telde tricepsler ? var mı gösterebilcegin bi resim yan tricep yani hacim için ?

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 23:14 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 23:10 ----------

Biceps body' in olmasa olmazı zaten. Biceps' i hareketlerin neredeyse %70 80 inde kullanıyoruz. Hacim yönünden sadece Triceps daha önemli o kadar.

evet dedigin bi bakımdan doğru ama burda soz konusu hacım için duran yanı bıcepsın onemsız oldugnu demıyoruz , hacimdede şekli gösteren biceps ama asıl agırlıgını yukunu kaldıran hacımın tricepsler :)

peki tamam yarın antrenmanda video veya resim çekip konu açarım bu konuyla ilgili. biraz karışık oldu farkındayım :)

peki tamam yarın antrenmanda video veya resim çekip konu açarım bu konuyla ilgili. biraz karışık oldu farkındayım :)
çok güzel olur raito güzel bi şekilde bi video paylaşımı falan :))) baya kişininde işine yarıcaktır tabi benımde teşekkürler :)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 23:19 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 23:17 ----------

http://www.******/images/uploadedimages/Image/DAHABUYUKDAHAGUCLUKOLLAR_Detay_3.jpg thums:

paylaşım için sağol , bu şimdi yan tricepsler için dimi ? yakın calısıncada arka triceps oluyor sanırım :) bide ipi yere çekerken , yumruktakı kemıkler yere mı bakıyor resımde tam net degılde :D

paylaşım için sağol , bu şimdi yan tricepsler için dimi ? yakın calısıncada arka triceps oluyor sanırım :) bide ipi yere çekerken , yumruktakı kemıkler yere mı bakıyor resımde tam net degılde :D

O genelde hareketi kolaylaştırmak için yapılan bir hareket. Eller birbirine bakacak şekilde olacak. Son tekrarda 20 saniye civarında beklemendede yarar var.

yarın ki , triceps çalışmam da vrdigin resimdeki hareketi yapıcam bakalım :)))

ben hacim için bi video yapiyim en iyisi. tuna güzel anlatan bi resim koymuş. başka bir iki hareket daha vardı onlarıda anlatan bi video hazırlym. push down ıda canlı görmüş olursunuz hem.

ben hacim için bi video yapiyim en iyisi. tuna güzel anlatan bi resim koymuş. başka bir iki hareket daha vardı onlarıda anlatan bi video hazırlym. push down ıda canlı görmüş olursunuz hem.

aynen güzel anlatımlı bi video olursa süper olur , hep biceps hem triceps video yapabilrsen ayrı bi güzel olur beklıyoruz :))

bn triceps için lying triceps extension dar 4 set push down 4 set bide tek dumbell arkaya indiirorum bu çalışmadan sonra inanılmaz şişio tricepsler

bn triceps için lying triceps extension dar 4 set push down 4 set bide tek dumbell arkaya indiirorum bu çalışmadan sonra inanılmaz şişio tricepsler

Durumunuza göre lying triceps extension, cable triceps, push down ve bitirici olarak kick back ve o dediğiniz (şuan aklıma gelmedi adı) başa indirmeyi yapabilirsiniz.

Back
Yukarı