Merhaba, ilk olarak yılın belli dönemleri vücut geliştirme sporu yapıyorum derken, demek istediğiniz tam olarak nedir, ne kadar ara veriyorsunuz. İkinci olarak başlangıç seviyesinde biriyseniz (sedanter olarak), sizin her bir antrenmanınızda yaşadığınız yıkım, bir sonraki antrenmana toparlanmış oluyor. Dolayısıyla sizin her antrenmanınızda yüklenme yapabiliyor olmanız gerekiyor. Bunun tam tersi, seviye yükseldikçe, elitleştikçe, yüklenmeden sonraki toparlanma süreci veya hafif şiddetteki antrenman sayısı da artar. Çünkü toparlanma süreciniz de uzamıştır.
Bunun dışında arkadaşların bahsettiği gibi bacak çalışmamak da testosteron seviyesi üzerinde önemli rol oynamaktadır. Fakat gelişmeme nedeninizin sebebi büyük olasılıkla ilk bahsettiğimdir. Plato evresine ulaşmış olabileceğinizi düşünmüyorum çünkü bu evre ara verilmeden yapılan bir antrenman programı sonucu sedanterden sporcuya geçiş evresi gibidir.
Bunun dışında arkadaşların bahsettiği gibi bacak çalışmamak da testosteron seviyesi üzerinde önemli rol oynamaktadır. Fakat gelişmeme nedeninizin sebebi büyük olasılıkla ilk bahsettiğimdir. Plato evresine ulaşmış olabileceğinizi düşünmüyorum çünkü bu evre ara verilmeden yapılan bir antrenman programı sonucu sedanterden sporcuya geçiş evresi gibidir.