Çok iyi bir başlık olmuş tebrik ederim aneximandros.
Ben askerden sonra 13 kg ve inanılmaz ölçü kaybetmiş biri olarak daha eski ölçülerime yeni yeni kavuşurken ve yeni hedeflerime ulaşmamışken yazmak istemezdim ama ilerde tekrar yazarım. Bir de düzenli antrenman yapamıyorum hatta antrenman yapamadığım günler oluyor da evdeki hareketlerle geçiştiriyorum. şükür istanbulda evde biraz alet var ama başka bi yere gittiğimde misal şimdiki gibi izmirde ya da yarın öbür gün 1 haftalığına gideceğim ankarada dipse şınava talim. Çoğu kez sırtıma koyacak ağırlık bile bulamıyorum Ayrıca maddi durum yüzünden şu sıralar istediğim gibi beslenemediğimden ağırlıkları azalttım şu istanbuldaki iş görüşmem olumlu geçerse hedefime varmak için önümde Allah'ın izniyle bir engelim kalmayacak. Bu arada en güvendiğim kaslarım göğüs, özellikle triceps ve de bicepstir ama tricepsimi tek geçerim kendimce
Mezurayı yanıma aldım soğuk ölçüleri şu an vereyim, ayrıca şu aralar ki çalışma ağırlıklarım.
Bu arada ben 1 tekrarı hiç denemedim istanbula dönüp hedefime ulaşınca dener yazarım. Bence 1 tekrar yapmak önemsiz. 1 tekrara girersek max ağırlıklar bence aşırı artar. Özellikle taze kuvvetle inanılmaz ağırlıklara ulaşmak mümkün. misal dumbell curlde tek tekrar olacaksa 60 çıkartırım bağıra bağıra, denemedim ama eminim, fazlası olur aşağısı olmaz. Onun için 10 tekrarı yapabildiğim ağırlıkları yazıyorum.
Boy: 171 cm
Kilo: Sabah aç karnına 63
Kol kalinligi: 36 cm (soğuk)
Dumbbell Curl: 15-20 kg arası giriyorum bu ara - 30 kg max (max denemem olmadı ama 30la aşırı zorlanmadan set çıkartabiliyorum.)
Hammer Curl: Dumbell Curlle aynı çalışıyorum.
Lying Triceps Extension: 30 kg takılıyorum - 50 kg çıkartıyorum.
Dips: 50-55 max tekrar
Bench Press:
Military Press:
Deadlift:
Protein: xx gr Bu arad abenim için xx gram. Hesaplamıyorum bile, money in the protein protein in the money 10 yumurta beyazım ve biraz tavuk göğsüm sabittir o kadar.
VG suresi: Salon olarak aralıksız 6 ay ama ben zaten salonsuz başlamıştım bu işe. totalde 4 sene olmuştur VG'ye başlayalı ama askerliği düşersen 2,5 devamsızlıklarımı da düşersen 20 ay falan kalır.
Antreman suresi: Antrenmanlarım ısınma ve gerdirmeyle başlayıp yine dergirme ve soğumayla bittiğinden biraz uzar ve toplamda 2 saat sürer ortalama.
çok sık program değiştiriyorum, bu değerler tamamen o aralar ki durumuma çalıştığım ağırlıklara ve programımı nasıl değiştirdiğime bağlı.
Haftalik kol antremani sayisi: min.3-5
Antreman basina dusen set sayisi: 20-30
Set basina dusen tekrar sayisi: min. 8 max. 30
Bu arada birşeyi söylemeden edemeyeceğim. Ben inanın bu spora başlamadan önce yatkındım. İnanın ulaşabileceğim çok güzel kaynaklar vardı. Ker,em Tüfenk akrabam takıldığım yerde sorabilirim. Ama inanın ben bu forumdan çok şey öğrendim. Bu sporun bilgi sporu olduğunu biliyordum ama çok bilgili değilmişim bu forum sayesinde öğrendim. Çok hamallık yapmışım, kendime kötü davranmışım.
Bu forumun kıymetini bilin, sahi söylüyorum. Sanal manal diye küçümsemeyin.
Benim için önce "yapmak" önemliydi bilmekten çok, öylesine aptaldım. Şimdi işin bilgi kısmının çok daha önde olduğunu biliyorum. Çok şükür bu sporda senelerimi boşa harcamadan burayı buldum.
Kerem abi çok tanınmış çok büyük VGci değildir ama belirli bir seviyesi vardır. Tanıyanlar bilir. Keşke yanlış yaptığım şeyleri önce ona danışsaydım diyorum ama şükür forumdan öğrendim. İsterseniz Türkiyeye geldiğinde site adına bir röpartaj yapayım, ciddi söylüyorum eğer yayınlamaya layık görülürse. Soruları da buradan hazırlarız hep beraber. Yönetime buradan soruyorum bunu da.
Bu arada yukarıdaki ağırlıklar ortalamanın belki üstünde ama ben yinede utanıyorum seneye eskisinden çok daha iyi olup bu başlığı yeniden ziyaret edeceğim : )
Son düzenleyen: Moderatör: 4 Eylül 2008
aneximandros bunu beğendi.