Hızlı ve yavaş koşu

Arkadaşlar bugün böyle bir yazı buldum nette gezinirken.Sizce doğru mudur yazanlar?Kalp ritmi yavaşken yani yürürken bir kalori yakmak(yağ yakmak) aynı kalori miktarını kalp ritmi yüksekken yağ yakmaktan daha fazlaymış.Aynı zamanda kalp ritmi yüksekken yakıt olarak vücut kasları kullanırmış.Düşükken ise yağları.Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?
Yazı :
https://fahriliman.wordpress.com/2012/06/07/kardiyo-ve-nabiz-araligi-hesaplama/

İlk iki dk 8de yürüyorum sonraki 2 dk 12de sonra gene 2 dk 8de yürüme sonraki 2 dk 12de koşma böyle 20dk koşu bandında yürüyüp koşuyorum ve 200 kalori yakıyorum.Sanırım interval bu oluyor

İlk iki dk 8de yürüyorum sonraki 2 dk 12de sonra gene 2 dk 8de yürüme sonraki 2 dk 12de koşma böyle 20dk koşu bandında yürüyüp koşuyorum ve 200 kalori yakıyorum.Sanırım interval bu oluyor
aynen mesela ilk 2 dakika 5-6 da yürürsün 3 dakika 11-12 de koşarsın sonra tekrardan aynı döngü sürekli 20 dakika boyunca yaparsın minimum 200 kalori yakarsın

Koşu bitiminde ayaklarımın bacaklarıma bağlandığı yerlerde tendon oluyor sanırım orda baya bir ağrı hissediyorum normal midir 4-5 dk sonra geçiyor.

Koşu bitiminde ayaklarımın bacaklarıma bağlandığı yerlerde tendon oluyor sanırım orda baya bir ağrı hissediyorum normal midir 4-5 dk sonra geçiyor.
her gün yapmamaya çalış 3 günde 4 günde bir yap koşuyu onun dışında her gün yapıcaksan cardio eliptik veya bisiklet öneririm çünkü her gün koşma diz kapaklarına ve dediğin tendona zararları var

hitt kardiyoda intervalleri iyi ayarlamak lazım...8dk cok uzun bir periyod 2 dk de cok uzun...aslında..daha basit ve etkili yapılabilir...koşu bandı yada cross trainer olduğunu var sayalım...her bir intervali 5dk set olarak düşünelim 3..dk düşük tempo 1dk..depar 1dk soguma-yavaşlama şeklinde yaparsak daha etkili olur...yani 20dk lik bir sette 4 depar atmış olursunuz...30dk benim ideal setim

hitt kardiyoda intervalleri iyi ayarlamak lazım...8dk cok uzun bir periyod 2 dk de cok uzun...aslında..daha basit ve etkili yapılabilir...koşu bandı yada cross trainer olduğunu var sayalım...her bir intervali 5dk set olarak düşünelim 3..dk düşük tempo 1dk..depar 1dk soguma-yavaşlama şeklinde yaparsak daha etkili olur...yani 20dk lik bir sette 4 depar atmış olursunuz...30dk benim ideal setim
Soğuma-yavaşlamada kaça almamız lazım bandı

ben nabızıma göre hareket ediyorum takip ettiğim şey nabız aralıgım 80-85 iken 100-110 arasına çıkmam gerekiyo...bazen deparlada nabızım o banda çıkmıyosa hemen bir tık zorlaştırıyorum efor artınca nabız yükseliyo...kısaca bu kişiden kişiye değişir...kardiyoda her zaman nabızı baz alın...

ben nabızıma göre hareket ediyorum takip ettiğim şey nabız aralıgım 80-85 iken 100-110 arasına çıkmam gerekiyo...bazen deparlada nabızım o banda çıkmıyosa hemen bir tık zorlaştırıyorum efor artınca nabız yükseliyo...kısaca bu kişiden kişiye değişir...kardiyoda her zaman nabızı baz alın...
Paylaştığım yazıya göre yüksek nabızda koşmak kaslardan kaybetmemize yol açıyormuş.Senin dediğine göre öyle oluyor o zaman

Paylaştığım yazıya göre yüksek nabızda koşmak kaslardan kaybetmemize yol açıyormuş.Senin dediğine göre öyle oluyor o zaman
Kafanızda bir karşılıklık olmasın kas kaybı konusu çok farklı bir detay...zaten 20-25 dakika ideal bu tip kardiyo da..30dk den sonra kas kaybı olabilme ihtimali artar ancak...burda yağ yakan biri için geçerli değil..yani artık yap rezervi %10 altına düşmüş bir adam 40dk kardiyo yaparsa kas kaybı yaşayabilir..sizin gibi spora yeni başlayanların tam tersi bol kardiyo ihtiyacı var...

Back
Yukarı