Kendi cardio programimi yazayim;
*15 dakika bisiklet
-2 dakika dinlenme
*15 dakika kosu bandi
1 dakika hizli yürüme
2 dakika max. hiz (egim seviyesi:1 , hiz:12)
1 dakika hizli yürüme
2 dakika max hiz (egim seviyesi:2, hiz:13)
1 dakika hizli yürüme
2 dakika max hiz (egim seviyesi:3 hiz:13)
1 dakika hizli yürüme
2 dakika max hiz (egim seviyesi:3 hiz:12)
1 dakika hizli yürüme
2 dakika max hiz (egim seviyesi:0 hiz:14)
*15 dakika eliptik bisiklet ( bunu kaldirip ip atlamaya koyacagim, pratik asamasindayim)
Sonra mindere gecip mekik hareketlerim var, daha sonra normal programa geciyorum.
1,5 haftada yag oraninda %2 azalma var, kilom ayni.
1,5 haftada 2 kilo yağ ? gitmez gibi bence
Yanlış mi biliyorum bi insanin yağ orani 13 ise 13 kilo yaği vardir ? yanliş herhalde2 kilo yag derken? 1,5 haftada yazdigim program ile (tabiki beslenmemede dikkat ediyorum) %2 yag kaybettim dedim 2 kilo yag nereden cikti anlayamadim
Arkadaslar hiit kardiyo dedigimiz herkesin harci degildir oncelikle dizlerinde sorun olanlarin ve en azindan 1 2 haftalik normal kardiyo gecmisi olmayanlarin bu program yapmalari sakincali olabilir..
bu tip kardiyolar oldukca serttir. 2 dk 12 de 3 dk 6 da, 3 dk 10 da 2 dk 8 de vs. Gibi setler ise yaramaz hiit acisindan.
Gecen sene benin hiit programim soyleydi 1-2 dk 18 de 1 dk 6 da diyeydi..
Kardiyo sonunda eger yurumeye mecaliniz varsa o hiit olmamistir.. hiitin amaci vucuddaki son yaglari atmaktir . Cok yagli iseniz %20 yag orani uzerinde olanlara bu programi tavsiye etmem.
HIIT kardiyo acik havada yapilirsa daha etkili olur. Ve yolda kosarken hizimizi ayarlayamayiz. Acik havada soyle yapilir ornegin 1 dakika parcalarsin kendini depar atarsin 1 dk dinlenirsin. O yuzden ben 18 de kosuyordum makine en fazla o kadar yapiyordu ki oda azdi. Dicegim su ki programinizin 1 seti soyle olsun
X dakika parcalama
y dakika dinlenme ama
x<y olmasin![]()
Hocam ben 1 dk 14 de 1 dk6 da yaptim öyle 20 dk antreman sonunda yürümeye mecalim kaldi hatta üstüne barfiks cektim ama öbür gün ayaklarimi bi görsen haliyle ağirlikta çaliştim 3 günde geçti hammalık sence yeterli olmuşmudur?
HIIT kardiyo acik havada yapilirsa daha etkili olur. Ve yolda kosarken hizimizi ayarlayamayiz. Acik havada soyle yapilir ornegin 1 dakika parcalarsin kendini depar atarsin 1 dk dinlenirsin. O yuzden ben 18 de kosuyordum makine en fazla o kadar yapiyordu ki oda azdi. Dicegim su ki programinizin 1 seti soyle olsun
X dakika parcalama
y dakika dinlenme ama
x<y olmasin![]()
Zaman olarak senin dedigin gibi yaparlarsa ozellikle yeni baslayanlar kaplten gider. Mesafe olarak bakarlarsa olaya daha iyi olur. Ayni mesafeyi hizli ve yavas olarak kosarlarsa dinlenmeye yeterli zaman kalir.