Grappling Sporu önerisi

Arkdaşlar merhaba. Çok uzun zamadır K.boks yapıyorum ve defalarca derece aldım. Artık bu spordan açıkcası çok sıkıldım. İleride belki MMA yapabilirim. Şu anda Biraz değişiklik yapmaya karar verdim. Bir Grappling sporuna başlayacağım fakat daha önce hiç yapmadım ve çevremde hep K.boks ve MT olduğundan pek bilgim de yok.
Aklımda güreş var fakat maçlarını izleyince atışların biraz tehlikeli olduğunu gözlemledim. Özellikle baş üstü düşmeler beni biraz ürtüyor( Uzun bir süre sakatlık geçirdim ve tekrar sakatlanmak istemiyorum)
İkinci olarak Judo düşünüyorum. Fakat Güreş biraz daha pratik gibi geldi.
Sizin düşünceleriniz nedir ?

Sakatlık geçirmişsiniz uzak durman gerekirken neden dövüş sporuna yöneliyorsunuz sebebini öğrenebilirmiyim Canın kavgamı arıyor. Sinirin Kum torbasına çıkar tekme at olur biter.

Grappling çok zevkli bir spor dalıdır. Bütün vuruşsuz sporları kapsar BJJ, Judo, Güreş başlıcalarıdır. Sakatlık oranı vuruşsuz sporlara göre daha fazladır çünkü düşüşleri olsun drilleri olsun müsabakası olsun dikkatli olunması gerekir. Ama çok zevklidir tavsiye ederim...

Arkdaşlar merhaba. Çok uzun zamadır K.boks yapıyorum ve defalarca derece aldım. Artık bu spordan açıkcası çok sıkıldım. İleride belki MMA yapabilirim. Şu anda Biraz değişiklik yapmaya karar verdim. Bir Grappling sporuna başlayacağım fakat daha önce hiç yapmadım ve çevremde hep K.boks ve MT olduğundan pek bilgim de yok.
Aklımda güreş var fakat maçlarını izleyince atışların biraz tehlikeli olduğunu gözlemledim. Özellikle baş üstü düşmeler beni biraz ürtüyor( Uzun bir süre sakatlık geçirdim ve tekrar sakatlanmak istemiyorum)
İkinci olarak Judo düşünüyorum. Fakat Güreş biraz daha pratik gibi geldi.
Sizin düşünceleriniz nedir ?
Bjj yapmanı öneririm eğer mma ya baslamayı düsünüyorsun zaten bjj ve mt veya kboks gibi sporları iyi olanların derecesi olabiliyor.

spordan çok eğitmen önemli gibi geliyor bana bu konuda.temel seviyeden bahsettiğimiz için önemli olan grappling sporlarının dinamiklerini kavramak olsa gerek,yöntemden ziyade mantık önemli yani.hele ileride mma gibi bir düşünce varsa zaten spesifikleşecektir yöntem ve idmanlar.bu aşamada kim size temelleri en efektif öğretebilecekse en faydalı olacak odur zannımca.

Back
Yukarı