Glutensiz Diyet

Konusu 'Konu Dışı' forumundadır ve respect2us.23 tarafından 23 Eylül 2017 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. respect2us.23
    Offline

    respect2us.23 Üye

    Katılım:
    17 Temmuz 2016
    Mesajlar:
    1.275
    Beğenileri:
    688
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Diyetisyen
    Son yıllarda glutensiz diyetler oldukça popüler. Zayıflamak ve sağlığı iyileştirmek için çölyak hastalığı olmamasına rağmen bir çok kişiye glutensiz diyet önerenler var. (Diyetin bu durumlarda etkin olduğunu gösteren bilimsel kanıtlar yeterli olmamasına rağmen)

    110.000 bireyin izlendiği, 26 yıl süren ve sonuçları yeni yayınlanan bir kohorta göre, tam tahılları tüketmeyerek "hayatından gluteni çıkaran" kişilerde kalp hastalığı riski artıyor. Araştırmacılar glutensiz diyet ile koroner kalp hastalığı riskinin artmasının sebebini; tahılların gluten dışında vitamin, mineral ve posa gibi besin öğelerinin iyi kaynakları olmaları ve glutensiz diyet ile bu öğelerin yeterince alınamamasına bağlamışlar.

    Sonuç olarak, glutensiz diyetin çölyak hastası olmayan bireylere önerilmemesi gerektiği belirtilmiş.

    Kaynak: Lebwohl B, Cao Y, Zong G, et al. Long term gluten consumption in adults without celiac disease and risk of coronary heart disease: prospective cohort study. BMJ 2017; 357. doi:

    Link: http://www.bmj.com/content/357/bmj.j1892

    Sizlerin glutene olan bakışı nasıl? Çalışma ve sonuçları hakkında ne düşünüyorsunuz ?
     

Sayfayı Paylaş