Merhaba Arkadaşım, tüm tavsiyelere baktım içlerinde (bana göre) yanlışlıklar var. Benim katıldığım (%100 oranla) kişi Murat Öztürk. Zira Murat Öztürkün önerdiği program ilgili supplementler için en yaygın olanı.
Benim ekleyeceğim şu olabilir, bu ürünleri kombinlediğin için B vtamini kullan (böbrekleri rahatlatır) , bol su iç (creatinin zararını bastırır), Creatini bırakma dönemine girdiğinde kan testi yaptır (insülin ve böbrek fonk. baktır). Ek olarka Creatin'i keşke Monohidrat (ööle olduğunu varsayıyorum) olarak almasaydın, Weiderin yeni bir ürünü var Krea-Genic. Çift asitli yapısı sayesinde; kanda ve midede kayba uğramadan kas sistemine iletiliyor. Böbreklerde tortu bırakma olayından ve yükleme olayından kurtulmuş olurdun. Monohidrat Creatinde ilk hafta yükleme yapman gerekecek. Saf monohidratın yapısı tek asitli yani bağı zayıf, dolayısıyla midede parçalanıyor. Ürünün %33'ü midede helak oluyor ve böbreklere idrar olarak atılmak üzere gönderiliyor. Buda böbrekte tortu yapıyor. Weiderin Krea-Genic teki iddiası çift asitli olduğu için midede yıkıma uğramadan direk kaslara ulaşıyor. - Bu weider ar&gesinin iddiası, böyle bir tezleri var.
Murat Öztürkün aşağıdaki programına ek tavsiye ekliyorum.
-Antremandan yarım saat önce bcaa
-Antremandan 45 dk önce creatin / (30 dakka önce al)
xxxxAntremandan 30 dk önce / Yatmadan Önce AOLxxxx (Bu ürünü kullanmamanı tavsiye ederim. Kreatinin yapısındaki 3 aminodan 1'i arginin zaten. Ek olarak bu ürün 2-3 senelik adamlara veriliyor. Eğer illa ben bunu kullanacam bana bişi olmaz diosanda sadece antrenmandan 30 dakka önce kullan. Yatmadan önce alma, zaten glutamin alacaksın. Birde bunu alırsan çok yorarsın. Zaten gün içerisinde midene, böbreğine dinlenme fırsatı vermiyorsun, uyurken vermelisin, yoksa bu organları eline alırsın. Bu ürünün yerine komple spektrumlu bir amino asit alabilirsin. BCAA yla doz ayarı yaparak kombinlersin)
-Antreman sonrası glutamin ve bcaa / Yatmadan önce Glutamine (Glutaminin en kritik zamanı yatmadan öncedir mutlaka dikkate al)
-CASEIN: Bu proteinide kullanmanı öneririm. Lakin bunu hazır supplementten alma. Tavsiyem Yatmadan önce keçi yoğurdu yemeni tavsiye ederim. Özellikle keçi bul. Çünkü keçi yoğurdundaki Casein A2 Beta yani sindirimi daha kolay. İnek yoğurdunda A1 beta kasein varki bu birazdaha sıkıntılı bir Kasein çeşiti.