Glisemik İndex vs. Kalori Acigi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan berkque
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

berkque

Üye
Bu konu bir suredir kafami kurcaliyor kimi yazi glisemik index kimiyse kalori acigi yaratmanin yag yakiminda onemli oldugunu savunuyor.

Tabii beslenmede ekmek ve basit sekerleri kenara koyacak olursak yag yakimi hedefleyen biri icin hangisini baz almak daha dogru olur.

Ornegin bulguru sevmeme ragmen midem rahatsiz hissediyor ancak beyaz pirincte bu sorunu yasamiyorum. Ancak beyaz pirincinde glisemik indexi epey yuksek.

Kendi denemis yada bu konuda elinde kapsamli bir makale bulunan arkadaslara sormak istedim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bu konu bir suredir kafami kurcaliyor kimi yazi glisemik index kimiyse kalori acigi yaratmanin yag yakiminda onemli oldugunu savunuyor.

Tabii beslenmede ekmek ve basit sekerleri kenara koyacak olursak yag yakimi hedefleyen biri icin hangisini baz almak daha dogru olur.

Ornegin bulguru sevmeme ragmen midem rahatsiz hissediyor ancak beyaz pirincte bu sorunu yasamiyorum. Ancak beyaz pirincinde glisemik indexi epey yuksek.

Kendi denemis yada bu konuda elinde kapsamli bir makale bulunan arkadaslara sormak istedim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Eğer açlığa dayanabilceksen pirinç yenir neden yenmesin? Kalori açığı ve glisemik indeksi düşük gıdalarla daha güzel bir dönem geçirirsin fakat canın bulgur istemiyorsa ye pirinci karbonhidratı tutturduğun sürece sıkıntı olmaz.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kalori açığı oldugu sürece insülin çıksada yağ yakarsın.zaten o glisemik endex eğer sen aç karna 150 gram saf şeker yada herneyse ona göre ölçülmüş.yani 400kalori esmer pirinç ile 400kalori beyaz ekmeğin arasında fark yok (vucüt kompozisyonu için) tabi vitamin vs orası ayrı.alan aragon glycemix index , ağırsağlam son videosu izlemeni tavsiye ederim

Back
Yukarı