Glisemik İndeksi yada Kalorisi Düşük Tatlı Atıştırmalık Önerileriniz Var Mı

Arkadaşlar böyle glisemik indeksi yada kalorisi düşük meyveler hariç tatlı atıştırmalık öneriniz falan var mı, yani yerken insülünü fırlatmasın ama ağzımız da tatlansın(çok şey istiyorum biliyorum) kalori o kadar önemli değil ona yer açılır tüm mesele insülin( ben cutta nutellaya bile yer açabilen adamım kalori çok umrumda değil :D)

ama tabi düşük kalorili tatlı önerileriniz varsa yazar mısınız

ben düşük kalorili güzel bi tatlıyla başlyayım;

eti gong var lisede çok yerdim bugün aldım 100 gramı 412 kalori kağıt üstünde çok yüksek gözüküyor ancak;

pakette 10 tane falan var 1 tanesi 8 gram yuvarlak şeklinde uzun 2 tane yeseniz tatlı krizini bitirir 2 tanesi 16 gram ediyor alacağınız kalori 70 kalori falan tadı süper, tadı patlamış mısır ve mısır gevreği karışımı gibi

Genelde millet bulkta ne bulduysa yer ama cutta cok takar bu tatli islerine aman diyetim bozulmasin diye[emoji3] yaglanmadan bulk yapmak cidden zor iş hele de şu tatli yeme isteği varken [emoji3]

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Genelde millet bulkta ne bulduysa yer ama cutta cok takar bu tatli islerine aman diyetim bozulmasin diye[emoji3] yaglanmadan bulk yapmak cidden zor iş hele de şu tatli yeme isteği varken [emoji3]

cutta kafa rahat ya kalori açığı yaptığın için istediğini ye ben 3 gündür nutella yiyorum mesela cuttayım hala ama bulk daha zor iş bence o dediğin gibi yiyenler şişiyor işte :D Ben cuttan yeni çıkacağım 1 ay içinde estetği kaybetmek istemiyorum :D 9 aydır cuttayım çünkü

Ikiside zor is valla [emoji4] Bulk mu zor cut mu deseler tatli kriziyle başa çıkmak derim [emoji3][emoji3]

Diyabetikler icin olan ürunler nasil sizce. Mesela tadelle cikolatanin diyabetikler icin olani var . besin degeri tablosunda şeker sıfır görünüyor ustelik tadi da cok guzel. Ama icindeki tatlandiricilar vucutta normal seker etkisi gosteriyor mudur pek bir bilgim yok [emoji55]

Ikiside zor is valla [emoji4] Bulk mu zor cut mu deseler tatli kriziyle başa çıkmak derim [emoji3][emoji3]

ya aslında bulkta amaca bağlı bulk yapanlar yağlanmak için bahane arıyor bence yağlanmadan bulk yapmak kesinlikle cuttan zor, çünkü cutta yada maintaince de kilo korumada günlük kalori ihtiyacını geçmiyorsun ne yersen ye kilo almazsın bulkda kalori fazlalığı var tatlı işi yağlanma sorunu yapabilir, benim cut ılıman cuttu 9 aydır yapıyorum 15 kilo verdim uni başlayınca bitireceğim, -350 yiyordum kilo koruma ihtiyacından o yüzden çok ölümcül olmuyordu tatlı da kaynatabilyiordum özellikle antrenman günleri(antrenman günleri +300 daha fazla yiyordum off gününe nazaran)[DOUBLEPOST=1503246060][/DOUBLEPOST]
Diyabetikler icin olan ürunler nasil sizce. Mesela tadelle cikolatanin diyabetikler icin olani var . besin degeri tablosunda şeker sıfır görünüyor ustelik tadi da cok guzel. Ama icindeki tatlandiricilar vucutta normal seker etkisi gosteriyor mudur pek bir bilgim yok [emoji55]

tatlandırıcı insülin etkileşimini araştırmak lazım eğer insüline etkisi yoksa sıkıntı çıkarmazlar

9 aylik kararlilikla verdiginiz 15 kilo icin tebrik ederim sizi. iyi iş cikarmissiniz gerçekten [emoji4] şu tatlandirici olayini da arastirmaya baslicam birazdan. Insüline etkisi yoksa gelsin tadelleler [emoji3]

Diyet ürünler normallerden daha kötü. Bundan 2-3 yıl önce 1 senede 40 kilo kadar verdim beslenme uzmanı eşliğinde ve bana kesinlikle "diyet" etiketli ürünlere dokundurtmamıştı. Onlardan 1 yiyeceğine normalinden yarım ye derdi.
İlla tatlı bir şey istersen evde meyveli yoğurt yap. Yada meyve ile yulafı iyice karıştır biraz un biraz yumurta ile kalorisiz kurabiye yap. O da kesmezse kesin çözüm gene meyve. Çünkü içerdiği lif sayesinde şekerin bir kısmını zararsız hale getirebiliyor. Yağlanma mevzusunda istemsiz bir şekilde bir miktar yağ gelecek amaç bunu en aza indirmek ise tatlı krizinin en güzel çözümü taze mevsim meyveleri. Kuru meyvelerde tavsiye ediliyor ama bence tazesi varken kurusu ile uğraşmaya gerek yok.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:
Bunun dışında yediğin yoğurda, meyveye tarçın serp. Şu şisene 1 çubuk tarçın at gün boyu iç. Tarçın kan şekerini düzenleyen bir baharat, kullanabildiğin her yerde kullan. Aktarlarda satılan kakao ile çikolata yapabilirsin ama paketli olanlar değil.

Bunun dışında yediğin yoğurda, meyveye tarçın serp. Şu şisene 1 çubuk tarçın at gün boyu iç. Tarçın kan şekerini düzenleyen bir baharat, kullanabildiğin her yerde kullan. Aktarlarda satılan kakao ile çikolata yapabilirsin ama paketli olanlar değil.

tarçın işi iyiymiş yani tarçını sık sık kullanırsak insilünü dengeleyip yağlanmayı en aza indirir

başka böyle önerileriniz var mı hocam tarçın gibi

Benim uzman çörek otunu da çok veriyordu. Gene yoğurt içinde ama onun şeker krizi ile ilgisi olmayabilir.
Aslında tatlı isteğinin çözümü çok basit. 2 hafta ağzına meyve dahi sokmuyorsun ve vücut şekeri unutuyor. 2 ay dayanabilirsen tatlı yiyemez hale geliyorsun ve zamanla bu alışkanlık haline geliyor. Tüm mesele süreklilik.

Benim uzman çörek otunu da çok veriyordu. Gene yoğurt içinde ama onun şeker krizi ile ilgisi olmayabilir.
Aslında tatlı isteğinin çözümü çok basit. 2 hafta ağzına meyve dahi sokmuyorsun ve vücut şekeri unutuyor. 2 ay dayanabilirsen tatlı yiyemez hale geliyorsun ve zamanla bu alışkanlık haline geliyor. Tüm mesele süreklilik.

hocam sorun meyveden ziyade dondurma, çikolota falan bunlar :D

Haftada yada 15 günde bir abartmadan yapılan kaçamak yağlanma açısından sorun yapmaz sanırım. Yeter ki abartma ve ertesi gün kaldığın yerden devam et
Benim bu konuda profesyonel bir birikimim yok sadece yaşadığımdan örnek veriyorum yanlış anlaşılmasın

Beslenme uzmanından danışmanlık almışsınız. Size meyveyi kesin tarzında bir önerisi oldu mu? Lütfen yorum yaparken forumdaki diğer insanları etkileyeceğinizi unutmadan yorum yapın..
Meyveyi kes, ekmeği kes, sütü içme gibi öneriler çok saçma bir hal almaya başladı ve forumda bir çok genç arkadaşımız var. Söylenilenleri okuyup ekileniyorlar, bunun bilincinde olalım. Eğer meyvelerin zararlı olduğunu ve tüketilmemesi gerektiğini savunuyorsanız açalım konuyu orada akademik kaynakları paylaşıp tartışalım, aksi halde rica ediyorum böyle yorumlardan sakınalım.

Beslenme uzmanından danışmanlık almışsınız. Size meyveyi kesin tarzında bir önerisi oldu mu? Lütfen yorum yaparken forumdaki diğer insanları etkileyeceğinizi unutmadan yorum yapın..
Meyveyi kes, ekmeği kes, sütü içme gibi öneriler çok saçma bir hal almaya başladı ve forumda bir çok genç arkadaşımız var. Söylenilenleri okuyup ekileniyorlar, bunun bilincinde olalım. Eğer meyvelerin zararlı olduğunu ve tüketilmemesi gerektiğini savunuyorsanız açalım konuyu orada akademik kaynakları paylaşıp tartışalım, aksi halde rica ediyorum böyle yorumlardan sakınalım.
O yüzden bir sonraki postta "Benim bu konuda profesyonel bir birikimim yok sadece yaşadığımdan örnek veriyorum yanlış anlaşılmasın" ibaresini kullandım. Bende işe yaradı ama tabi ki başkasında ters etki yaratabilir. Çalışma programları bir derece ama beslenme sorularının forum yerine işin uzmanlarına, doktorlara sorulması taraftarıyım bende.

Back
Yukarı