Gereksiz KALÇA Büyüklüğü

Öncelikle merhaba,
22 yaşındayım hayatımda alkol ve kötü besinler yok. Ayda 1 belki pizza hamburger tarzı bir öğün olarak yerim. Vücudum, örneğin bel bölgem karın kaslarım görünebilmesine rağmen kalçam gereksiz şekilde büyük. Yağ da vardır o bölge de de acaba kas olarak da mı büyüttüm? Ben bu illetten nasıl kurtulabilirim :) Vücudum çok iyi olmasına rağmen tshirt giymeye çekiniyorum. Bu konu da yardımcı olabilecek arkadaşlar yazabilir mi? Yaptığım hareketler, örneğin squat ve ya bacak hareketleri daha çok büyütür mü yoksa küçültür mü kalçayı? Kardiyo sistemini nasıl uygulamalı?

Günlük beslenme rutinim şu şekilde;
Kahvaltı : 4 Yumurta-Maydonoz-Azıcık peynir ve 1 yemek kaşığı zeytin yağı - 1 çay bardağı Kefir
Öğle : 100 gram bulgur, 110 gram tavuk göğsü - bir kaşık fıstık ezmesi(şekersiz, doğal) yeşillik
Antrenman öncesi : 150 gram pirinç, 140 gram tavuk göğsü, bir yemek kaşığı zeytinyağı
Antrenmandan 1 saat önce : Muz + Kahve
Antrenman sonrası : Protein tozu tarçınlı
Antrenman sonrası Öğün : 150 gram pirinç, 130 gram tavuk göğsü, yeşillik
 
Benim de belim ince ama kalçam büyük. Alt vucüdum üste göre daha kalın ama yağ oranının fazla olduğunu düşünmüyorum. Bacaklarım filan çok güçlü ama kalçamın büyük olması beni rahatsız ediyor. Bu sorunu sadece yaşayan bilir.
 
benim de göbek deliğinden yukarsı superman gibi ama yok mu o alt gövde? Kalça 118 cm.:pensive:[DOUBLEPOST=1552135963][/DOUBLEPOST]squat yapmalı mı yapmamalı mı? bende merak içindeyim.
 
Kalçanın daha az etkilendiği bacak hareketleri daha çok ön plana çıkarılabilir.

Birde ilginç bir ayrıntı vereyim, bazı arkadaşlar her ne kadar mantıklı olmasa da Squat yaparken dizlerin parmak ucuna geçmemesine çok özen gösteriyor. Bu şekilde yapıldığında yük bel ve kalçaya doğru kayıyor hem daha riskli hemde kalçanızın büyümesine etki edecektir.

Tork karşılaştırması:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14636100
 
Back
Yukarı