Geniş omuz hakkında

Öncelikle merhaba geniş omuzun veya dar omuzun daha çok genetikle alakalı olduğunu biliyorum.
Ben 16 yaşındayım temmuzda 17 ye giricem.

Geçen sene omuzlarımın dar olduğunu farkettim ve 3 ay vg yaptım omuzdaki kas kitlem arttı ve omuzlarımda azda olsa genişleme oldu.

Fakat yinede omuzlarım normale göre dar. Küçük beden kıyafet giysem bile omuzları düşüyor. Benim sorum şu omuz kemikleri genişlermi yoksa sadece kas kitlesini arttırırsak mı genişler yüzmenin de omuz genişlettiğini duydum ben çalışıyorum ve imkanlarım kısıtlı 1 ay izinimde durmadan yüzsem istediğim sonucu alabilirmiyim? Yaşım uygun diye düşünüyorum. Zamanında barfixte çektim vücudumda üçgenlik var ama omuz yeterli olmuyor.

Birde vg hariç omuz genişletme hareketleri yada aletleri varmı bilen varsa yardımcı olursa sevinirim teşşekkürler ...

Son düzenleme:
dostum DAR OMUZ SORUNU başlığı altında bu konu tartışıldı bi bak ve bu konuyla ilgili forumda çok fazla başlıklar var ve orda benimde yorumlarım var bi bak istersen

şu andan itibaren düzenli olarak 1 sene yüzersen ve iyi beslenirsen farkedilir gelişme sağlayabilirsin.

1 ay yüzmekle birşey olmaz
hele doğru teknik bilmiyorsanız (yüzücülerin yüzdüğü gibi serbest ve kelebek) hiç yüzmeyin bile

sırt hareketlerıne yuklen omuz genısdurmasını ıstıyorsan sırtı es gecme asıl genıs gosteren omuzdur cunku yüzmeyı uzun sure yaparsan etkı eder 1 ay işini görmes yas 16 erkekler 20- 22 ye kadar gelısebılır kemık gelımıde devam eder saha yasın 16

ımkanın varsa yüzmeye gıt ama 1 ay degıl uzun süre profesyonel oalrak egıtım alman gerek denızdekı gıbı rasgele yuzersen etkı etmez

bana sorarsan 1aya istedigin sonucu elde edemezsin.Birde yuzmeye gitsende kısa zamanda yine istedigin neticeyi elde edemezsin(yuzmede uzun yıllar profesyonel calısmalısın).En kısa zamanda Vg den baska sporda istedigin cok zor olacak.

Back
Yukarı