Ben görüşüne katılmıyorum, çünkü etraflı bir araştırma yapmadan "türklerden bodyci az çıkabilir, vücutları ampüle benziyor" denemez. Yani o zaman bende amerikaya gitsem demek ki amerikalıdan bodyci çıkmaz mı diyeyim adamların yüzde 70'i obez. Ama bak şampiyonlar oradan çıkıyor?
Bizden de şampiyonlar şampiyonu ahmet enünlü gibi profesyonel şampiyonlar yetişmiştir. Elbette yeterli değil ama bak bizden bodyci çıkıyormuş.
Biliyorum sen şimdi ben normal insanları, geneli kasettim diyeceksin. Bende şöyle diyeyim, normal insanları ele alırsak da bence bizim ortalamamız dünyadaki bir çok ülkeyi geride bırakır. Neden dersen bir kere halen ve herşeye rağmen onlardan daha sağlıklı bir genetik tarihimiz var. İkincisi ise yine asırlarca Avrupada Kuvvetli kelimesi "Türk" olarak telaffuz edildi. Bakma biz son 150 yılda milyon şehit kurban etmeseydik vatan için daha da sağlam bir vücut ortalamamız olurdu.
Bugün evet bizde belki fazla sayıda bodyci yok ama uygunluğa gelince dünyada ilk 10'a gireriz bence.
Bu arada konuyla ilgili şu an ismini hatırlayamadığım bir araştırma kitabı var. Adını hatırlayan veya bulan söylesin. İçinde Türkiyedeki Coğrafi Bölgeler ve Belli başlı şehirlerdeki gençlerin vücut yapısına göre uygun oldukları sporlar yazıyordu, konuya yardımcı olabilecek bir kaynak.