neverbackdown.
Üye
Merhaba herkese öncelikle. Forumda çok okuyorum 15-18 yaş arasındakiler hangi sporu yapıyım diyor hiçbir Allah'ın kulu fitness yap demiyor. Üstelik vücut geliştirme forumundayız yani cahil insanlarda yok. Asıl tam zamanları bu spora başlamanın ama delinin biri kuyuya taş atmış kırk akıllı çıkaramamış sözü tam buraya uyuyuor bence. Tabiki +120 kg squat girersen olumsuz etkisi olur o başka. Prof. ortopedi doktoruyla konuştum o bile cahil adam bench press diyor squatı gösteriyor ülkemiz böyle işte. Basketbol boy uzatıyor 7 yaşından beri basketbol oynayan arkadaşım 1.83 ben hiç oynamamam rağmen 1.82 oldum üstelik vg de yapıyorum , yani spor en fazla 1-3 cm olumlu yönde etkiler.
Kısacası şu sporu artık kötülemeyi bırakın. Ben bu spora başlamadan hergün abur cubur yiyen bi insandım hiç protein almazdım beslenme düzenimide bu spora borçluyum ve başlayalı 5 ay oluyor bu 5 ayda 2-2.5 cm uzadım.
Eğer hala kafanıza takılıyorsa squat , deadlift , bench press , leg press yapmayın içinizi rahat ettirmek için.
Salona gelen 1.60-.70 bi dolu insan var ama 1.80-1.90 gelen insanda var.
Kısacası şu sporu artık kötülemeyi bırakın. Ben bu spora başlamadan hergün abur cubur yiyen bi insandım hiç protein almazdım beslenme düzenimide bu spora borçluyum ve başlayalı 5 ay oluyor bu 5 ayda 2-2.5 cm uzadım.
Eğer hala kafanıza takılıyorsa squat , deadlift , bench press , leg press yapmayın içinizi rahat ettirmek için.
Salona gelen 1.60-.70 bi dolu insan var ama 1.80-1.90 gelen insanda var.
Son düzenleme: