Gelisme süreci ne kadar devam eder

Arkadaşlar Bodybuilding sporunu yapıyoruz beslenmemizi düzenli bir şekilde yapmaya çalışıyoruz peki atıyorum bugün kol çalıştım öğleden sonra 14:00 da. Çalışma bir saat sürdü . Peki ben bundan sonra o anki çalışmanın tesirini ne kadar süre hissederim? Hani biyolojik olarak çalışırken kasları yırtmayı ,yani lifleri çalıştırıp yırtılma işini yaptık. sonra ne kadar süre o anki çalışmanın etkisi ile onarım /gelişim devam ediyor ? Bir sonraki yediğiniz öğünle beraber son mu buluyor ?Yoksa Akşam başınızı yastığa koyduğunuzda hala vücut onarım ve gelişme ile meşgul olup uykuda büyümeye mi çalışıyor ? Yoksa bir sonraki günü de içine alacak şekilde o gün çalıştığınız bölge hala yediğiniz içtiğiniz besinlerden beslenip büyüme/gelişme / onarımı sürdürüyor mu ? Ya da sandığımızdan çok daha mi uzun bu süreç? Bilimsel olarak ne kadar ? Bu sorunun cevabini bulursak nokta atışı yaparak harika bir beslenme programı yapılabilir diyorum=

İlk öğünle bu süreç sonlanıyor olsaydı işimiz ya çok kolay ya da inanılmaz zor olurdu :) Belirtilen ortalama yenilenme süreleri içerisinde her an yenileniyor kaslar, uyku da dahil, casein gibi vücutta geç işlenen proteinlerin yatmadan evvel kullanılmasının sebebi de budur. Mühim olan bu sürecin tamamında ne besin alındığı, öğünlerin gidişatı büyük oranda etkileme gücü yok.

Sürecin tamamı ibaresiyle çok açıklayıcı oldun gerçekten istediğim cevaba kavuştum. Yani dediğin gibi takip eden gunlerde de beslenme ve dinlenmeyi sıkı tutucaz . Teşekkür ederim . Bu ne zamandır kendi içimde celisdigim bir soruydu. Ama herkes gibi ben de en etkili gelişimi ya da tesiri o antrenman günü hissediyorum belki de psikolojik biraz :s

Duzenli besleniyorsan kucuk kas gruplari 48saat buyuk kas gruplari 72 saatte kendini yenileyebiliyor. Sonra tekrar yirtabilirsin :)

GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

36-72 saat arasında kasın boyutuna göre çesitlilik gösterir. Ama sunu diyebilirim ilk 24 saatde bu süreç hızlı gelişirken daha sonra yavaşlayarak son bulur. Antrenman sonrası beslenme önemlidir fakat ertrsi off günündede aksatmaman lazım. Kolay gelsin.

Back
Yukarı