Gelişimi hızlandırmak için

Merhaba beyler
Şöyle bir sorum olacak gelişimi hızlandırmak için beslenmem de neler değiştirmeli eklemeli çıkarmalıyım onu öğrenmek istiyorum sizlerden.
Haftada 4 gün antreman yapıyorum. Cumartesi günleri dışında iki bölge antremanı uyguluyorum pazartesi çarşamba ve cuma olmak üzere. Sadece cumartesi 3-4 bölge oluyor. Beslenmem genel olarak şu şekilde;
Sabahları gold fıstık ezmesi 1 dilim kepekli ekmek, bal veya pekmez ve muz veya 1 elma yiyorum. Öğlenleri karbonhidrat protein alımı yapıyorum bunlarda makarna, bulgur veya esmer pirinç oluyor ve tabi ki et. Yaklaşık 4 saat sonra okuldan çıkınca direk antremana gidiyorum 1 muz veya elma yiyorum. Kreatin alımı yapıyordum ancak bu 1 hafta ara verdim tekrar başlayacağım. Antremanım toplam 1 saat 40-50 dakika arası sürüyor. Ağırlık ve hemen ardından 15 dakika max tempoda kardiyo yapıyorum. Antreman öncesi varsa protein tozumu yoksa 1 avuç kadar karışık kuruyemiş yiyorum. Eve gittiğimde protein ve az bir miktar karbonhidrat alıyorum. Daha sonra ki öğünüme kadar ara öğünler de tüketiyorum salata vb. 4. öğünde ise 3-4 adet haşlanmış yumurta yiyorum. Bazı zamanlar sadece 1 tam ve diğerlerinin beyazlarını tüketiyorum ancak ziyan olmasın diye hepsini yediğim oluyor.:D Her gece yatmadan önce 250ml süt içiyorum. Sizce bir eksik var mı uzun bir yazı oldu kusura bakmayın ama detaylı şekilde anlatmak istedim. Yaşım 17, 67 kiloyum, 1.70 boyum, yağ oranım emin değilim ancak %15-16 civarı olması gerekiyor. Yağ oranımı da nasıl kolay bir şekilde düşürebilirim onun içinde ufak bir şeyler yazarsanız sevinirim. Bu sporu ise yaklaşık 10 aydır yapıyordum ancak şu son 3 ayda sıkı çalışmaya başladım.

kaslarını dinlendirmeyi öğrenmediğin sürece gelişiminin yüksek bir yüzde ile olmasını bekleme. ne kadardır bu sporu yapıyorsun bilmiyorum antreman programın iyidir umarım. gelişimini hızlandırmak için en iyi noktaları bulabileceğin kaynaklar. 1 ağırsağlam 2 egefitness 3 genç ve fit vaktin var ise göz atmanı tavsiye ederim.

kaslarını dinlendirmeyi öğrenmediğin sürece gelişiminin yüksek bir yüzde ile olmasını bekleme. ne kadardır bu sporu yapıyorsun bilmiyorum antreman programın iyidir umarım. gelişimini hızlandırmak için en iyi noktaları bulabileceğin kaynaklar. 1 ağırsağlam 2 egefitness 3 genç ve fit vaktin var ise göz atmanı tavsiye ederim.
Hocam dinlendirme konusunda problemim yok. Yani yeterli düzeyde dinlendiriyorum kasları. Yaklaşık
Hocam dinlendirme de bi problem yok yani yeterli süreyi tanıyorum kaslar için. Çok uzun olmasada gene de baya zamanımı ayırdım 10 ay kadar ama son 3 ayda sıkı çalışmaya beslenmeye başladım. Dediğin kanalları takip ediyorum yorumun için teşekkürler.

Kasların dinlenmesi genetik bir olay.Tüm sporlarda bu böyle.
Yani, mesela ben 48 saat dinlendireceksem, bu başkası için 36 saatte olabilir.
Bunu deneyip göreceksiniz.

Back
Yukarı