Gelişim Durdu Ne Yapmalıyım?

Arkadaşlar merhaba,
Vücut geliştirme geçmişim olmakla birlikte aralıksız 6 aydır çalışıyorum. Ancak arada bir ay definasyon yaptım. Sonrasında gelişimim durdu. O bir ayda az kas kaybettim ama üzerinden 1.5 ay civarı geçmesine rağmen definasyon öncesi durumuna gelsem de adam akıllı bir gelişme olmadı. Şu andaki programım aşağıdaki şekilde. Haftada 3 gün gidiyorum. Bu programa başlayalı 3 hafta oldu. Özellikle Pazartesi günleri beni bayağı yoruyor. Protein tozu, arjinin, yulaf ezmesi vb. kullanıyorum. Dikkat ediyorum. Protein olarak da hemen her gün 160 gr civarı almaya çalışıyorum. Yaşım 32. Sizce nerelerde yanlışlar var? Bacak mı az geliyor, ne oluyor? Programı 1990'lardan beri bu işlerle uğraşan, vücut geliştirmeyi hayat tarzı haline getirmiş bir tanıdığımız yazıyor.

1. Gün

• Bench press 4x12 10 8 6

Dumbellla press incline 4x12 10 8 6

Dumbell Fly yatarak 4x10

Dumbell Fly sıkıştırma (yukarıdan aşağıya) 4x10 (dumbell fly'dan kalkmadan) 4x10

Dencline press (-%30) aşağı doğru 4x10

İttirmeli alet ileri iterken göğüsü öne doğru atarak sıkıştırmaya çalışarak 4x15

Triceps (yatarak alna triceps) 4x10

Ayakta tek dumbell ile arkaya indiriş 4x10

Sehpaya dayanarak triceps (kollar arkada aşağı iniş) 4x10

2.Gün

Dumbell Fly 4x10

Front lateral dumbell (ayakta dumbell'ı direkt aşağıdan öne doğru kaldırış) 4x10

Dumbell press (oturarak yukarıya dumbell) bel arkaya değecek) 4x10

Smith makinesinde oturarak enseye indiriş (kafa sabit) 4x12-10-8-6

Bar ile biceps geniş 4x10

Dumbell konsantre (eğilerek dumbell kaldırış) 4x10

Dumbell ile çapraz kaldırış 4x10

3.Gün

Barfiks maksimum

Bar ile row 4x10

Dumbell ile eğilerek çapraz yandan testere çekiş (dumbell row) one army dumbell row 4x12

Squat 4x10

Squattan sonra kalf (ayakta bilekleri kaldırış) 4x10

Rench(definasyonda dumbell ile ayakta indiriş) 4x12

1 kası haftada 1 çalışmanın yetersizliğini geçtim programda itme çekme dengesi o kadar kötü ki haftadan haftaya sakatlanmaya doğru gidiyorsunuz bilmiş olun.birisi program söylediğinde herşeyden önce postür ve omuz sağlığınız için yatay itiş yatay çekiş dikey itiş dikey çekiş hareketlerinin eşit olarak yapılmasına dikkat edin. (hatta çekişlerin %30a kadar fazla olması önerilir).yoksa şanslıysanız uzun zaman sonra değilseniz çok sürmeden sakatlanırsınız postürünüz bozulur ve istediğiniz kasları çalıştıramamaya başlar spordan hiç sonuç alamazsınız.

Program cok karışık yoksa banami öyle geldi dumbel fly sıkıştırma dumbel pullover olucak heralde

SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Back
Yukarı