Gece yatmadan önce yemek yeme ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Paul_
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Paul_

Üye
herkese merhaba arkadaşlar

işim gereği ( proje çiziyorum ) gece saat 4-5de uyuyan öğlen 1-1.30da uyanan biriyim....

şimdi sorularım şunlar bilen arkadaşlara

1. araştırdım gece yatmadan 3 saat önce yersem mide onu eritiyor ama 3 saatten erken yersen eritemiyor, yağ yapıyor... şimdi mesela akşam saat 7de yemek yiyip 11de uyuyan biriyle, gece 12de yiyip 4de uyuyan biri aynı mıdır? yoksa birinde daha fazla yağlanma mı olur ? ( vücudun biyolojik saatinden soruyorum )

2. saat 12de uyuyup sabah 8de kalkan biriyle, gece 4de uyuyup öğlen 12de uyanan birinin dinlenme ve kendini toparlama süresi aynı mıdır ?

Zamanında bir sitede makale vardı. Bulamadım ancak benzerini buldum;
Melatonin vücudun biyolojik saatini koruyup, doğal ritmini ayarlayan önemli bir hormon. Bu hormonun ancak gece insanların uyuduğu saatlerde ve karanlıkta salgılanabildiğini söyleyen Memorial Hastanesi Nöroloji Bölümü’nden Uz. Dr. Abdullah Özkardeş melatonin hormonunun kişiyi çeşitli hastalıklara karşı korumasının yanı sıra kansere karşı da kalkan görevi yaptığını söylüyor.
Hatta bir yerde gece uyuyanların gece çalışanlarına göre daha az kanser riski taşığı gözlemlenmişti. Çünkü Melatonin hormonu ışığa duyarlı. Öğlen saatinde uyuduğumuzda gözlerimiz kapalı olsa bile güneş ışınları vücudumuza vuruyor. Buda Melatonin hormonunun salgılanmasını engelliyor.
Spor yapan birisi normal saatinde uyuyup normal saatinde kalkıyosa gececiler göre daha fazla gelişim gösterir. Çünkü asıl büyüme hormonu ve vücudu yenileyen diğer hormonlar gece salgılanır. Vücudumuzdaki çoğu hormon ışığa duyarlı. Zaten tam tersi olsaydı o zaman öğlen uyurduk geceleri çalışırdık gibi :)
Gece tüketilen besinlerin çoğu vücudumuzda yağ olarak depolanır diye biliyorum. Çünkü gece metabolizmamız yavaşlıyor ve vücudumuz havanın kararması nedeni ile uyku durumuna geçmeye çalışıyor.

Biraz uzun oldu ama yazım yanlışı varsa özür dilerim :)

Hatta bir yerde gece uyuyanların gece çalışanlarına göre daha az kanser riski taşığı gözlemlenmişti. Çünkü Melatonin hormonu ışığa duyarlı. Öğlen saatinde uyuduğumuzda gözlerimiz kapalı olsa bile güneş ışınları vücudumuza vuruyor. Buda Melatonin hormonunun salgılanmasını engelliyor.
Spor yapan birisi normal saatinde uyuyup normal saatinde kalkıyosa gececiler göre daha fazla gelişim gösterir. Çünkü asıl büyüme hormonu ve vücudu yenileyen diğer hormonlar gece salgılanır. Vücudumuzdaki çoğu hormon ışığa duyarlı. Zaten tam tersi olsaydı o zaman öğlen uyurduk geceleri çalışırdık gibi :)
Gece tüketilen besinlerin çoğu vücudumuzda yağ olarak depolanır diye biliyorum. Çünkü gece metabolizmamız yavaşlıyor ve vücudumuz havanın kararması nedeni ile uyku durumuna geçmeye çalışıyor.

O zaman kendimize tamamen karanlık bir oda hazırlayıp içinde kalsak olmaz mı :D

bende zaten bir sorun olduğunu anlamıştım yaklaşık 1 aydır böyle besleniyorum gece 12de falan yemek yiyip 4-5de uyuyorum fakat bir süre sonra yağlanma oldu ama emin olmak istedim

dün yazınızı okudum hiç bişey yemedim. sadece kahve içtim açıkçası bayada acıktım ama bundan sonra 9dab sonra bişey yemicem

bende zaten bir sorun olduğunu anlamıştım yaklaşık 1 aydır böyle besleniyorum gece 12de falan yemek yiyip 4-5de uyuyorum fakat bir süre sonra yağlanma oldu ama emin olmak istedim

dün yazınızı okudum hiç bişey yemedim. sadece kahve içtim açıkçası bayada acıktım ama bundan sonra 9dab sonra bişey yemicem
Hocam yatmadan önce sindirimi kolay protein (kalorisi az) yiyebilirsiniz.
Veya casein protein tozu içebilirsiniz. (tüm gece besler sizi)

Hocam yatmadan önce sindirimi kolay protein (kalorisi az) yiyebilirsiniz.
Veya casein protein tozu içebilirsiniz. (tüm gece besler sizi)

hocam ben protein tozu içemiyorum aldım içemedim duruyor öyle şimdilik düşünmüyorum en azından 1-2 ay açıkçası birazda midemi bozdu doğal beslenmeye çalışıyorum et pilav süt yumurta peynir vs...bu arada ben genelde süt içiyorum çokda severim... gece yatmadan önce süt içsem sorun olur mu acaba yağlandırırmı

hocam ben protein tozu içemiyorum aldım içemedim duruyor öyle şimdilik düşünmüyorum en azından 1-2 ay açıkçası birazda midemi bozdu doğal beslenmeye çalışıyorum et pilav süt yumurta peynir vs...bu arada ben genelde süt içiyorum çokda severim... gece yatmadan önce süt içsem sorun olur mu acaba yağlandırırmı
Aslında iyi markalı protein tozlarında böyle bir sorun olmaması lazım.
Gece süt mideyi rahatsız edebilir. Laktozsuz süt içmenizi öneririm. Çok içmediğiniz taktirde bir sorun teşkil etmez.
Bu arada bahçıvan bembeyaz light peynir var. Yağı az proteini fazla. Bu üründe doyurucu olabilir.

Back
Yukarı