Muzun içerisindeki meyve şekerini gayet iyi biliyorum.Gereksiz. Gereksiz ve gereksiz. Ya hu gece yatmadan önce neden milleti yemek yemeye teşvik ediyorsunuz? Sonra öncesi-sonrası platformunda attığınız vücut fotoğraflarınızı görüyoruz. Bel, kalça, göbek kendini aşmış gidiyor. Yağ oranı tavana kadar yükselmiş.
Bilmediğiniz konular hakkında tavsiyem yorum yapmamanız, adamın yağlanma ve metabolizma sorunu vardır. Gidip yatmadan önce bir şeyler yerse bu kârına mı olur zararına mı? Anladık body yapıyoruz diye istediğimiz saatte yeriz mantalitesini taşıyan insanlarsınız belli ki ama öyle bir şey yok. Profesörler, başta Osman Müftüoğlu olmak üzere, son öğünün yatmadan 4 saar önce tüketilmesi gerektiğini vurguluyor. Malum burada leptin hormonu falan da devreye giriyor..ama adam yatmadan önce muz, süt tüketebilirsin demiş. Ben bir şey demiyorum. Gerçekten bir şey demiyorum. Muzun ve sütün içinde kaç gram şeker varmış arkadaş onu da yazarsa sevinirim.
Hem midene hem vücuduna yazık. Gereksiz reaksiyonlara gerek yok. Ye akşam yemeğini kafi. Gece gece şeker alıp da vücuduna yazık etme.[DOUBLEPOST=1515748608][/DOUBLEPOST]Biri de lor peyniri diyor. Kuzum senin tükettiğin lor peyniri, whey mi kazein mi? Aldığın 5 liralık lorlarını, kazein mi zannediyorsun?
Vallahi gına geldi.
"Tavsiyem bilmediğiniz konu hakkında yorum yapmayın" şeklinde bir ifade kullanmıştın. Ben de cevap olarak, yeterince bilginiz yoksa bazı hekimlerin söylemleriyle, "bilmediğiniz konu hakkında yorum yapmayın" şeklinde bir tavra hiç bulaşmayın olmuştu. Kaynaklardan sonra cevap yazmamış olman güzel bir davranış. Bilmediğin konular hakkında o üslup ile yorum yapmadığın için teşekkürler.[DOUBLEPOST=1516550494][/DOUBLEPOST]Kaynakları bekliyorum.
Saygı duyuyorum. Ancak, sizin de söylediğiniz gibi "siz" öyle yapıyorsunuz. Bu yaptığınızı doğru kılmaz. GSSI de yayınlanan derlemeye göre uykudan önce protein almak gerekiyor. Çalışmayı yukarıya eklemiştim, bakmanızda fayda var. Eğer çeviri konusunda problem yaşarsanız, gerekli metni çevirip ekleyedebilirim..ben bol bol su içiyorum, he bir de omega-3 alıyorum. onun ötesinde süt bile içmiyorum açıkçası
Merhaba merak ettiğim şey gece yatmadan önce uykumuzda vücudumuza enerji vermek adına light süt,lor vs bi besin ya da sıvı almalımıyız yoksa gün içinde yaptığomız beslenme yeterlimi her yerde farklı şeyler yazıyor kararsız kaldım
Arkadaşın sorduğu soru yatmadan önce süt lor vs gibi besinler tüketilebilir mi şeklinde. Bunun cevabı evet, ancak yatmadan önce 300-400 gram pirinç ile 125 g tavuk göğsü tüketilmemeli, çünkü reflüye sebep olabilir.Metabolizma durumunu bilmiyoruz.Eğer. hızlı metabolizmalı zor yağlanan biriysen ye.(Ben gece yatmadan 350-400 gr. pirinç 125gr. tavuk yiyorum.)
Eğer değilse yemeyi yatmadan 3-4 saat önce kes hatta aldığın karb. miktarının çoğunu antrenmandan önce tüket, akşama fazla karb bırakma.
Tabi bunlar üstünkörü tavsiyeler.Daha iyi bir vücut analiziyle daha doğru bilgiler verilebilir.
Metabolizma hızlıysa ve kilo almak istiyorsa günde 5-6 öğün tüketmek gerekir ki son öğün ister istemez geceye kalır.Kendimden verdiğim örnek için o saatte o miktarı yiyebilen bir yapın varsa loru sütü hayli hayli yiyebilirsin manasındaydı.Arkadaşın sorduğu soru yatmadan önce süt lor vs gibi besinler tüketilebilir mi şeklinde. Bunun cevabı evet, ancak yatmadan önce 300-400 gram pirinç ile 125 g tavuk göğsü tüketilmemeli, çünkü reflüye sebep olabilir.
Karb kısmındaki önerin de doğru değil. Toparlanma için karbonhidrat gerekir.
Geceden kastını yatmadan hemen öncesi olarak anlıyorum, eğer öyle değilse düzelt, ancak anladığım şekilde ise yatmadan hemen önce öyle bir öğünün tüketimi uygun olmayabilir. Reflüye neden olabilir, uyku kalitesini düşürebilir, gis problemlerine sebep olabilir.Metabolizma hızlıysa ve kilo almak istiyorsa günde 5-6 öğün tüketmek gerekir ki son öğün ister istemez geceye kalır.Kendimden verdiğim örnek için o saatte o miktarı yiyebilen bir yapın varsa loru sütü hayli hayli yiyebilirsin manasındaydı.
Karb olayında doğru olduğumu düşünüyorum.Tamamen karb alınmasın demedim.